søndag 22. mai 2011

Søndag = hviledag

Puh! I dag er jeg sliten.

Etter 10 timers søvn i natt, kjennes kroppen fortsatt tung når jeg våkner. Ikke hjelper det stort med et par kopper kaffe heller.

Jeg rusler ut i hagen i bare pysjen i morres. Litt kald vind i dag. Ser at de nydelig blå blomstene har sprunget ut. Er det kornblomst de heter?


Tenker tilbake på gårdsdagen.

Patriarken og jeg startet kl 9 med rydde/kaste-sjau i husets kjeller og kott. Det ble en liten tidsreise. Alt fra barnas skolebøker til inntørka malingsspann måtte gåes igjennom. Det måtte tas stilling til om tingene fortsatt skulle spares på, gis videre eller kjøres til avfallsdeponiet. I går gjorde vi oss harde. Et proppfullt tilhengerlass ble kjørt avsted. Mye lagrer vi videre på, noe går til gjenbruk. Du verden så mye plass vi fikk frigjort, og så ryddig det ble!

Etter at tilhengeren var tømt, dro vi videre til barndomshjemmet til Patriarken. Huset skal selges, fordi svigerforeldrene har fått plass på sykehjem. I går vasket, ryddet, luket og klippet vi, slik at det er klart for fotografering kommende uke.

Først klokka åtte var vi tilbake her hjemme og kunne legge beina høyt. Det smakte himmelsk med take-away sushi og en kald øl kan du tro.Godt jeg ikke trenger å prestere noe i dag. I dag vil jeg bare være.

Gode, gode søndag.

8 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå du er træt i dag, god hviledag til dig. Og godt cyklet af dig, det var en herlig cykeltur, tak fordi du tog os med :-)

  SvarSlett
 2. Jeg var igjennom den samme sjauen i desember, da vi skulle flytte fra hus til leilighet, og samtidig pusse opp leiligheten, og masse jobbing oppå der igjen. Jeg tror jeg nesten er litt sliten enda, jeg!
  Dessuten har vi lagret et rom fullt med "ting" som ikke har fått plass enda......
  Du får nyte dagen i dag til kos og ingenting. Her er det strax ferske rundstykker.......

  SvarSlett
 3. Ja, i dag har du lov å bare være etter en sånn arbeidsøkt....Ha en nydelig søndag

  SvarSlett
 4. Jøje meg for en jobb dere har gjort! Alltid så godt når slikt er gjort, men egentlig er det en jobb som tar på både fysisk og psykisk, så mange minner som skal fordøyes også:)
  Hvil deg med god samvittighet idag, klem fra meg;)

  SvarSlett
 5. Blomsten heter Honningknoppurt. Den ligner veldig på Kornblomster.
  Om du gnir litt på den, og snuser inn aromaen, så dufter den en beskjeden og behagelig ferskenduft... MMMMM....! :)

  SvarSlett
 6. Takk for opplysningen Ida. Skal forsøke å gni og snuse litt på den.

  SvarSlett
 7. Nydelig blomst, og veldig trassig, tåler det meste.
  Hyggelig å ha deg med på konkurranse :)

  SvarSlett
 8. Denne har jeg selv, og den får råde grunnen alene. Den har en tendens til å bre seg utover, men det får den lov til der den står! Jeg syns den er skikkelig flott!
  Ønsker deg lykke til!

  SvarSlett