torsdag 12. april 2012

Pellis

I dag ble de hentet opp fra kjelleren. Pelargoniene mine. Gamle, skrumpne jordklumper med tynne, grønne spirer. Den ene, en oppstammet Rosenpelargonium er 7 år gammel. Gjennom vinteren har jeg kikket innom, og slengt litt vann på dem av og til.
Nå har jeg plukket vekk vissent vas og gjødselvannet dem. En stund framover skal de få stå i stuevarmen. Mens jeg følger med, vanner og snur på dem daglig. En dag det er laglig temperatur, tar jeg dem med ut og potter dem om. Siden skal de få stå og blomstre på den sydvendte, overbygde verandaen min, slik de pleier å gjøre i sommerhalvåret. "Appleblossom", "Tulipanbegonia" og de andre pellisene mine.

6 kommentarer:

 1. Det er flot at du har haft den ene Rosenpelargonium i 7 år! Jeg synes, det er spændende at passe godt på sine potteplanter og få dem til at holde i mange år. Jeg har en novemberkaktus, der er mindst 10 år gammel.

  SvarSlett
 2. Så fint det bliver og 7 år er imponerende lang tid, synes jeg! Flot.

  Og du er velkommen her, min have trænger til en kærlig gartner. Smiler. Jeg skal nok selv! ;)

  Klem til dig, gode Elisabeth

  SvarSlett
 3. Flinke du! Jag är urdålig på växter....

  SvarSlett
 4. Det er så moro med sånne overvintra pelargonier. Jeg er ikke alltid like heldig med mine. I fjor døde mesteparten. Jeg vannet dem kanskje for sjelden. I år kjørte jeg dem opp på jobben min. Der har vi en stor vinterhage. Nå vokser og spirer de, men jeg har akkurat oppdaget at de har fått noen hvite lus på seg. Og så har jeg tatt stiklinger. To av dem tok jeg med hjem fra ferie. Resten har jeg skåret her hjemme de siste ukene.

  Lykke til med dine.

  SvarSlett
 5. Disse står høyt på min blomsterliste !

  De er så takknemlige, står der i "hi hele vinter'n" også tar du de frem, jeg klipper de gjerne ganske mye ned. Grønne blader kommer - og belønningen er alle blomstene - me love ;)

  Har masse av de på Villa Helena, røde og hvite, dessverre finner jeg ikke i Italia, de skjønne blekrosa, Dronning Maud .. eller hva de nå heter, men de kan jeg ha i Norge.

  Tar du stiklinger av din?

  Ønsker deg en superduper fin helg, Elisabeth. Her blir det Tjøme helg på oss, først skal jeg bare ha lunsj med en 11-åring, min eldste niese som hadde bursdag denne uken :)

  SvarSlett
 6. Imponert...her i huset blir alt slikt kjøpt nytt kvart år....God helg til deg og dine:-))

  SvarSlett