lørdag 18. februar 2012

Sakura

Jeg hadde lyst på litt vårstemning i februartåka.

Å plukke inn greiner for å drive fram våren, skaper glede. Forrige søndag da jeg var på tur, plukket jeg bjørkekvister. Ennå er ikke de skjærgrønne,optimistiske museørene synlig. Men jeg følger med hver dag.

I hagen min har jeg to Forsythiabusker. Disse er fine å drive fram. Kan være virkelig dekorative, med sine gullgule blomster på de lysbrune kvistene.

Siden jeg ikke har et kirsebærtre i hagen å knekke greiner fra, vet jeg råd. Mester Grønn selger kirsebærkvister buntvis på denne tiden.
Et godt skråsnitt nederst, vann fra springen og en dæsj holdbarhetssmiddel oppi vasen.

Etter et par dager i min varme stue, åpner knoppene seg.


For 2,5 år siden var jeg på ferie i Japan. Å komme tilbake dit, for å oppleve Sakurablomstring (japanske kirsebær) som rosa og hvite "skyer" rundt trærne er noe jeg gjerne kunne tenkt meg.

Enn så lenge nyter synet av de små hvite miraklene i vinduskarmen min.6 kommentarer:

 1. Fantastisk er det å se naturen våkne etter vinteren. Godt med en tyvstart innendørs...

  SvarSlett
 2. Det er så fint med forskudd på våren.. jeg har vært og hentet hjem forsytia og epler. Egentlig tror jeg kanskje ikke det er så lurt,jeg er allergisk mot pollen ;-)
  Kos deg med vakre greiner og nyt resten av helga.
  Klem sørfra

  SvarSlett
 3. Sikke en god idé at sætte kirsebærgrene i vand til udspring i stuen! Her hvor vi bor, vokser der mange vilde kirsebærtræer, og jeg må ud i morgen og 'låne' et par grene :-) Alt hvad der minder om forår er så hjertelig velkommen lige nu.
  Ha' en dejlig lørdag aften!

  SvarSlett
 4. Gjør du også det?
  Det flere av oss. Men jeg har ikke forsythia.
  Ha en god kveld.

  SvarSlett
 5. Å det var en god ide....å bare ta inn noen kvister utenfra. Skal jammen ta meg en tur ut i morgen tidlig til et sted det vokser mange japanske kirsebærtre og " stjele" noen kvister. Takk for tips og ha en fin kveld.

  SvarSlett
 6. Så vakkert! Nydelige bilder ; )
  God søndag til deg! Klem fra meg

  SvarSlett