Fra jeg var liten har jeg likt blodappelsiner. Broren min og jeg skar av skalken av appelsinen og puttet et par sukkerbiter oppi. Jeg husker vi skviset ut den friske, søte appelsinsaften, og "drakk" rett fra appelsinen.
Nå heter de ikke blodappelsiner lenger. I 2006 ble de omdøpt til røde appelsiner. Resultatet ble, i følge frukt.no, at salget omtrent har fordoblet seg i løpet av et år.
De røde pigmentene gjør at den også inneholder mer antioksidanter enn sin lysere slektning.
Livskvalitet for meg er - blandt mye annet - et glass fersk håndpresset blodappelsinjuice.
I tida fra januar ut mars unner jeg meg dette. Hver morgen. Gir meg nytende flashbacks fra slurpende skvising av barndommens blodappelsin.
Anbefales!
torsdag 12. januar 2012
onsdag 11. januar 2012
tirsdag 10. januar 2012
Sveve over byen
Jeg er blitt litt(mer)tussete etter at Nikon er kommet inn i livet mitt.
Merker at øynene mine er mer oppmerksomme og på leit etter nye motiv. Fotomotiv.
I går kveld var jeg ute klokka 23.30 (!) for å fotografere i måneskinnet.
I dag kom jeg noen minutter for sent på jobb, fordi jeg bare "måtte" ta meg tid å stoppe og ta bilder av morgenrøden i havhorisonten. Hvor skal dette ende?
Har vært inne på nettsiden til byens fotoklubb. De arrangerer fototur kommende søndag. Spørs om jeg ikke dukker opp der med Nikon om halsen, i håp om å suge til meg noen råd og vink fra erfarne fotofolk.
søndag 8. januar 2012
5 S
På min arbeidsplass skal vi kommende uke ha noe som kalles 5 S.
Jeg leser i Wikipedia at 5S er en metode med referanse til en liste av fem japanske ord, som oversatt starter med bokstaven S. Metoden karakteriseres ofte som «standardisert opprydding», men er mye mer enn dette. 5S er en filosofi og en måte å organisere og administrere arbeidsplassen og arbeidsflyten med den hensikt å forbedre effektiviteten ved å eliminere sløsing, forbedre flyt og redusere overflødig prosessering.
Målet er visstnok at alle til enhver tid vet hvor alt er og ikke bruker tid på å lete.
De 5 S'ene står for:
Seiri (整理) Sortere
Seiton (整頓) Systematisere
Seisō (清掃) Skinne
Seiketsu (清潔) Standardisere
Shitsuke (躾) Sikre
Det er første gang vi på vår arbeidsplass gjennomfører noe slik. Prosessen skal gjennomføres parallelt med den daglige driften.
Hver dag i uka har sin S. Altså mandag sortere, tirsdag systematisere osv. Vi avslutter prosessen siste dagen med pizza og øl etter arbeidstid.
Må si jeg er spent på hvordan dette vil fungere. Blir det suksess, kanskje prosessen kan overføres til andre arenaer også?
Siste dagenes deling og tømming av mors leilighet sammen med min bror, har resultert i overfylt kjeller, skuffer og skap her hjemme.
5 S kan kanskje være nyttig her i heimen også? Behovet er åpenbart tilstede. Tenk så nydelig det hadde vært, om vi til enhver tid visste hvor ting var, og ikke brukte tid på å lete.
Time will show...
Jeg leser i Wikipedia at 5S er en metode med referanse til en liste av fem japanske ord, som oversatt starter med bokstaven S. Metoden karakteriseres ofte som «standardisert opprydding», men er mye mer enn dette. 5S er en filosofi og en måte å organisere og administrere arbeidsplassen og arbeidsflyten med den hensikt å forbedre effektiviteten ved å eliminere sløsing, forbedre flyt og redusere overflødig prosessering.
Målet er visstnok at alle til enhver tid vet hvor alt er og ikke bruker tid på å lete.
De 5 S'ene står for:
Seiri (整理) Sortere
Seiton (整頓) Systematisere
Seisō (清掃) Skinne
Seiketsu (清潔) Standardisere
Shitsuke (躾) Sikre
Det er første gang vi på vår arbeidsplass gjennomfører noe slik. Prosessen skal gjennomføres parallelt med den daglige driften.
Hver dag i uka har sin S. Altså mandag sortere, tirsdag systematisere osv. Vi avslutter prosessen siste dagen med pizza og øl etter arbeidstid.
Må si jeg er spent på hvordan dette vil fungere. Blir det suksess, kanskje prosessen kan overføres til andre arenaer også?
Siste dagenes deling og tømming av mors leilighet sammen med min bror, har resultert i overfylt kjeller, skuffer og skap her hjemme.
5 S kan kanskje være nyttig her i heimen også? Behovet er åpenbart tilstede. Tenk så nydelig det hadde vært, om vi til enhver tid visste hvor ting var, og ikke brukte tid på å lete.
Time will show...
fredag 6. januar 2012
Flame'
Mitt siste strikkeprosjekt er en genser. Garnet er Alpaca Flame' fra BC garn. Pinnenr 5. Garnet er spunnet ujevnt, så effekten blir litt bobleliknende. Noen steder tynn og gjennomskinnelig, og andre partier tykkere. Garnet er lett.
Jeg begynte øverst i halsen og strikker meg nedover. Første raglanermet er straks ferdig.
10 dagers juleferie gjorde godt. Jeg kjenner meg uthvilt. Ulike sosiale sammenkomster. Lange runder rundt bordet med familie og venner. Pinnekjøtt, ribbe, karamellpudding og alskens godsaker. Tid for snakk og nærvær. Tid til å sose i pysjen til klokka er langt på dag. Tid for film og bok. Glade, hellige jul.
Men 10 dager er nok. Nå er jeg glad for at hverdagstralten er i gang igjen. Jeg er best på det. Hverdager.
Linsesuppa som yndlingssønnen kokte til middag i går smakte deilig. Får lure oppskriften ut av han tenker jeg, for denne kunne jeg tenkt å prøvd meg på senere. Har lite erfaring med bruk av linser. De er stappfulle av gode smaker og næringsstoffer. I tillegg er det billig mat.
Må du ha en finfin fredag der du er!
Jeg begynte øverst i halsen og strikker meg nedover. Første raglanermet er straks ferdig.
10 dagers juleferie gjorde godt. Jeg kjenner meg uthvilt. Ulike sosiale sammenkomster. Lange runder rundt bordet med familie og venner. Pinnekjøtt, ribbe, karamellpudding og alskens godsaker. Tid for snakk og nærvær. Tid til å sose i pysjen til klokka er langt på dag. Tid for film og bok. Glade, hellige jul.
Men 10 dager er nok. Nå er jeg glad for at hverdagstralten er i gang igjen. Jeg er best på det. Hverdager.
Linsesuppa som yndlingssønnen kokte til middag i går smakte deilig. Får lure oppskriften ut av han tenker jeg, for denne kunne jeg tenkt å prøvd meg på senere. Har lite erfaring med bruk av linser. De er stappfulle av gode smaker og næringsstoffer. I tillegg er det billig mat.
Må du ha en finfin fredag der du er!
torsdag 5. januar 2012
Fotolek
Min nye leksak Nikon er med overalt. Jeg knipser i vei. Koser meg. Det meste blir slettet, men noe blir lagret.
I dag lot jeg meg friste i blomsterbutikken. Knasende sprø tulipaner. Kjenner du lyden av dem? Deilig å sette i vasen, når jula er rydda ut av huset. Bærer bud om vår.
I dag lot jeg meg friste i blomsterbutikken. Knasende sprø tulipaner. Kjenner du lyden av dem? Deilig å sette i vasen, når jula er rydda ut av huset. Bærer bud om vår.
Abonner på:
Innlegg (Atom)