tirsdag 9. september 2014

Lydbok


Siste tida har jeg hørt en usedvanlig god lydbok, "Kunsten å høre hjerteslag" av tyske Jan-Philipp Sendker.  
Boka er en lavmælt, fengende fortelling.


Hør bare her:
"Tin Win er en vellykket advokat i NY. En dag bare forsvinner han uten å etterlate seg spor, og familien sitter igjen med en rekke ubesvarte spørsmål. 
Fire år senere finner de et kjærlighetsbrev Tin Win en gang skrev til en burmersisk kvinne, et brev som aldri ble sendt. 
Datteren Julia bestemmer seg for å løse mysteriet og reiser til farens hjemland Burma". 

"Kunsten å høre hjerteslag" er en vakker kjærlighetshistorie som bl.a. handler om styrke og om å være modig. Den rommer mye klokskap og visdom, uten bruk av klisjeer. Bokas stemning sitter fortsatt i kroppen, lenge etter at jeg var ferdig med den.

8 kommentarer:

 1. Tusen takk Elisabeth for fine tip. Den gir boken fra 2002 "Das Herzenhören" og boken fra 2012 er føljetong og heter "Herzenstimmen" - begge to jeg hadde lest ikke - så jeg vil kjøpe meg lydboken nå og kan veldig fin strikke med mohairgarnet. Takk deg. Ha fin fin onsdag. Klem fra Viola

  SvarSlett
 2. Hm ... sjekke den :)
  Klem :)

  SvarSlett
 3. Lenge siden jeg har HØRT lydbok, i sommer har alt blitt lest !
  Men, du så kos det er med en god lydbok, og ikke minst en fin leserstemme...

  Kanskje denne bør høres på, da..?
  Liker bok anbefalinger, så takk for tipset :)

  SvarSlett
 4. Da må jeg titte etter denne på biblioteket! Høres lovende ut! En fin kveld ønskes av Tove

  SvarSlett
 5. Hei! Det er kjempedeilig med leseropplevelser. Du spurte om det vil komme mye ugress i det nye bedet. Det er ganske mye ugressfrø i komposten, men det er veldig lett å luke bort, og det er mest i starten. Det vil nok også komme ugress på kanten av bedet, der hvor jordlaget er tynnest. Da bruker jeg kantstikkerspade til å stikke kant (vanlig spade duger godt) og får opp ugresset med rota.
  Hvis du fjerner gresstorva, må du bruke den fordi der er det mye næring. En annen metode er å dekke plenen med våte aviser. Det gir tyngde. Men hvis en bruker kaldkompost, vil det som sagt, være ugressfrø i den.
  Prøvde å svare deg på kommentaren som jeg får som epost, men det gikk tydeligvis ikke. Ha det godt! Det skal bli deilig med helg. Anne

  SvarSlett
 6. Det lyder som en bog for mig - tusind tak for anbefalingen. Jeg må en tur på biblioteket.
  Rigtig god weekend!

  SvarSlett
 7. Long time since I have been on your blogg because I could not leave any comments as "anonym", but now I see that I can, so I will be following it again!
  The book sounds very good...will see if it has been published in English.

  SvarSlett
 8. Boka vet jeg ingenting om.........men bildet under er også fint :-)

  SvarSlett