tirsdag 30. september 2014

Høstens frukter


Vi skriver 29. september, og ute er det sommertemperatur midt på dagen. 
Jeg har rigga meg til med tekopp og strikketøy på verandaen denne fridagen min.  Sola prikker i fjeset, og t-skjorte er mer enn varmt nok.




Høsten har vært god mot oss, ikke bare værmessig, men også mht. resultat av grønnsakshagens avling. 


Sjekk de gresskara. "Bon bon"står det på frøposen som jeg bestilte fra Impecta i vinter. Har tenkt å sylte et par av dem, sammen med fersk ingefær. Muligens lager jeg suppe av et annet. Det står på posen at gresskara kan lagres i 4-5 mnd. Bør de da ligge kaldt tro?

Rødbetene og gulrøttene blei heller ikke så værst i år heller forresten. Får jeg ånden, så prøver jeg å sylte rødbetene også. Er jo godt oppå leverposteiskiva da!



Gresskarene tok fullstendig overhånd i grønnsakshagen min, og kvelte både ruccola, bladsalat og andre små grønne saker i plantekassen mine. Tror ikke jeg bryr meg om å så det neste år. 

13 kommentarer:

  1. Så flotte og store græskar - der bliver suppe til lange tider. Lyder lækkert at sylte nogle af dem med ingefær.
    Ha' en finfin fridag i solen!

    SvarSlett
  2. Så flotte gresskar du har fått frem! Det har jo vært en fantastisk sommer og høst, og det er så deilig med sol og høye temperaturer fortsatt. Men i neste uke melder de kun en ting, nemlig regn... Så da er det nok slutt på sommeren for i år!

    Ha en fin dag i sør :)

    SvarSlett
  3. Så flott avling du har fra hagen, Elisabeth.
    Gresskar og Ingefær høres godt ut sammen. Men at de tok knekken på de andre tingene i kassen din, ja, det var synd. Men da vet du det.
    Du og Helen kan vel komme neste onsdag i uke 41? Da er det nemlig Strikkecafe igjen ( 8 okt ) og vi åpner dørene rundt kl 18 selv om det starter halv 7. Tror det vil komme mange den kvelden. Første strikkecafe i ny butikk er jo spennende da.......

    SvarSlett
  4. God fridag på terrassen, min skal tilbringes i køkkenet :-)

    SvarSlett
  5. Flott høststemning på verandaen hos deg. Der har du litt av hvert :-)

    SvarSlett
  6. Herlighet for en flott avling! Syltede gresskar med ingefær er nydelig til stekt fisk. Jeg skal også lage noen glass nå i høst, men må kjøpe gresskarene. Rødbeter er nydelig å skjære i skiver på ca 0,5 cm og legge i ildfast form sammen med sølvløk, olivenolje,salt,valnøtter og litt akasiehonning. På toppen legges Chevre og det hele settes inn i stekeovnen til gratinering og rødbetene er bittelitt myke. Serveres med alfalfaspirer på toppen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Oj, supert. Tusen takk for oppskriften Ingrid. Den skal prøves.

      Slett
  7. Ahhh gresskarsuppe med hakket kjøtt eller bake med andre grønnsaker i steikeovn og dertil Feta - herlig grønnsaker har du høstet Elisabeth... og så fantastisk været... hvilk glede !!!
    Hilsener og klem fra Viola

    SvarSlett
  8. Å herlig, tenk å kunne kose seg ute nå i høstsolen.
    Du og du så flotte grønsaker og gresskar.

    Maritklem.

    SvarSlett
  9. Det var litt av en avling:-) Klem Marianne

    SvarSlett
  10. Hei og takk for besøk inne hos meg. Alltid like hyggelig!
    Du har en fin blogg og så mye flott som du har dyrket :) Ønsker deg fortsatt mange herlige høstdager på verandaen!
    Hilsen fra Anette

    SvarSlett
  11. Sen kommentar fra meg, da jeg har vært på fjellet en uke.
    Så flotte gresskar + annet. Virkelig lekkert,og så mye gode vitaminer etc.
    Da jeg var ung, med relativt god rygg, hadde jeg kjøkkenhage på hytta i Åsgårdstrand, men det er lenge siden! Jeg dyrker ingen ting.
    Men bær plukker både min mann og jeg. Har jeg sagt det tidligere? - 30 liter blåbær og 4 - 5 kg. multer.
    Med det vi plukket nå er det i tillegg 4 liter tyttebær og 3 liter krekling. Mye antioksydanter!
    Lykke til med sylting! Hilsen Tove

    SvarSlett