lørdag 22. juni 2013

Hagevandring

Det er midtsommer. Tida i juni, da dag og natt er like lange. Livet leves for det meste der ute i hagen eller i naturen, just nu. Derfor laber bloggaktivitet for min del.

Har du lyst til å være med på en liten hagevandring i "Miacasa"?Vi begynner ved muren. Skifer tørrmuren med trapp laget en bekjent for oss i fjor, etter at vi gravde vekk en bit av hagen for å få plass til tilhenger´n og søppelkasser. Nivåforskjellen mellom hage og gårdsplass ble ordnet på denne måten. Et "hagesmykke" rett og slett. Morgensola skinner fint akkurat her på husets østside, så morgenkaffen inntas rett så ofte på denne lune plassen.
Ellers har vi fått lagt ferdig belegningsstein og tråkkheller i skifer fra inngangsparti og inn i hagen. Som du ser så er det enda nysådd, men jeg tror det blir bra når det gror seg til. Veldig praktisk med stein å trå på, der vi ferdes mest.

Ser du forresten piletrærne oppå terrassen? I april gikk jeg på pileflettingkurs.  Piletrærne ser ut til å trives godt her i "Miacasa". Men du verden så masse vann de skal ha!

Stemødrene står strunkne på geledd i krukken under det tynne piletreet. Snakk om beredskap.Fra inngangsbedet og helt opp til lekestua er det nå lagt storgatestein. Raden med storgatestein skiller bed og belegningstein i en buet linje. Under den japanske blodlønna som står ved siden av lekestua, har jeg anlagt bed. En rad med to ulike hosta er plantet annenhver nedover. En grønnhvit spraglete og en blågrønn. Innenfor her er det skygge det meste av dagen. Her har jeg plantet gravmyrt, både blå, hvit og rosa, i håp om at det skal danne et grønt teppe etterhvert. Gravmyrten er vintergrønn, og kan pryde de mørke månedene, - i snøfattige vintre riktignok.
Lekestua som min kjære, avdøde pappa snekra for 20 år siden, har fått seg en ansiktsløftning siste tiden. Patriarken har skiftet ut råtne bord og gitt den nytt malingstrøk. Pr i dag forgår det lite leking inni her, men benyttes til oppbevaring av hageredskap, potter etc. Et nydelig minne om en snekkerkyndig og god morfar og pappa.
16 kommentarer:

 1. For en fantastisk fin hage du har, Elisabeth. Oppdager stadig nye ting=) Muren og trappa di er utrolig fin. De brune tonene i steinene liker jeg veldig godt=) Artig med hagevandring. Jeg vil se mer=) Håper du får ei fin helg. Kos deg i hagen=) Vibeke

  SvarSlett
 2. For en fin og trivelig hage til å drømme seg bort i... Heldige dere, men den blir ikke fin av seg selv. Der må jobbes hele tiden, men det går jo fint når resultatet blir så bra. God lørdag!

  SvarSlett
 3. Det var en meget smuk oplevelse at blive vist rundt i din have! Skifermuren og trappen - ja, det hele er så gennemtænkt og flot udført. Ønsker dig en dejlig midsommerweekend!

  SvarSlett
 4. Koselig hage! Likte trappa veldig godt, - er i planfasen for uskifting av den vi har... Ny mur, bl.a av samme årsak som dere... Henger og søppelkasser trenger bedre sted å stå på!
  Kos deg i hagen din:)

  SvarSlett
 5. Så fint det har blitt hos deg siden jeg var hos deg, Elisabeth. Da husker jeg dere holdt på med skifertrappene .
  Hagen bak er blitt trivelig og flott, og jeg regner med det er masse kos der.
  Fine planter også. Jeg elsker hortensia, og ser din også er fin (mine er også det ;) )
  Her er det rødt i glasset og hjemmekos i kveld.
  God helg.

  SvarSlett
 6. Så koselig hage! Takk for en flott hagevandring, hentet mye glede og inspirasjon her.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 7. Så fin mur og trapp! Ser at dere har lagt mye arbeid i hagen og flott har det blitt!!

  SvarSlett
 8. Det var hyggelig med en hagevandring hos deg! Trappa og bedene dine var kjempefine. Stein i hagen gjør seg veldig godt.

  SvarSlett
 9. Takk for titten, og jammen var det fint.

  SvarSlett
 10. Flott hage! Og masse arbeid som ligg bak.. Og ein del arbeid framover også. Flott Midtsommar til deg og dine @-}--

  SvarSlett
 11. For en fantastisk uteplass dere har!! Håper jeg får komme å ta hagen i nærmere øyesyn en dag...
  God midtsommer ti dere!
  Klem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Liv Hege: Du er selvsagt velkommen innom. Anytime! Fin St Hans til deg også, nesten-nabo ;)

   Slett
 12. Heisann!
  Dette var oppløftende. Nydelig hage å vandre i . Fantastisk stein!
  Om en ukes tid håper jeg at armen er brukanes til havearbeid, så jeg får litt skikk på villhaven, der vokser det over alle tomtegrenser....
  Ha riktig fin midtsommer... feiring blir det lite av, får heller følge med på TV, Sjøkurs ankommer 13.45!

  SvarSlett
 13. God midtsommer og St. Hans. Og til lykke med et vellykket hagearbeid. Så flott. Pilefletten så lekker ut. Hm, kanskje man skulle kopiere litt??
  Takk for hagevandringen.
  Mormorklem :)

  SvarSlett
 14. For en nydelig praktfull hage, Elisabeth! Dere er flinke! Tenker dere koser dere nå ; )
  Hadde vært fint å møtes i sommer : ) T kommer hjem 6. juli, for tre uker ferie. Vi blir hjemme og på hytta. Han returnerer til Kina 1. aug. Skal ha ferie siste uka i aug, da blir det nok en tur ti Kreta ; )

  Vi kan snakkes nærmere på tlf.
  Klem til deg i regnet ; )

  SvarSlett
 15. I LOVE IT !!!!!!!!!!!!!!

  Fy søren, så flott hagen på Miacasa har blitt, dere har vært super flinke :)
  Bra teamjobbing her ser jeg !!

  Og ikke minst moro å se piltreet, det var riktig så flott, ser du har vært flink til å plukke unna blader lenger ned, slik at den får denne flotte "kronen" - veldig, veldig moro å se dette innlegget, Elisabeth, som jeg faktisk så først NÅ.

  Nyyyyt hver stund dere kan her.

  SvarSlett