onsdag 22. august 2012

MoMA


New York har flere store, flotte museum. Vi valgte besøke et av dem.
MoMA - eller Museum of Modern Art ligger i Midtown på Manhatten, midt mellon 5th og 6th Avenue.

Bygget er STORT. Seks etasjer proppfulle med kunst fra slutten av 1880 og oppover til i dag.

Vi valgte å konsentrere oss om de to øverste etasjene. Den øverste etasjen tok for seg epoken 1880 - 1940.Å se bilder av kjente kunstnere som Pablo Picasso, Paul Rene´Gaugin, Henry Matisse, Andy Warhol, Paul Klee var fint. Vannliljebildet til Monet var digert, 12-15 m og dekket omtrent hele rommets ene veggflate.

Vi var ikke alene i museet kan man si. Det tussa av folk overalt. Likevel føltes det ikke overfylt, i og med at rommene var store og luftige. Alt var plassert slik at man fikk plass til å se bilder og installasjoner fra ulike vinkler.

Den neste etasjen tok for tidsrommet 1940 til 1980.Timene flyr på et sånt sted. Det er mye spennende å se på.

Likevel kjente jeg at jeg blei kunstmett etter et par-tre timer. Plutselig orket jeg ikke å ta inn mer. Har opplevd det før også.
At temperaturen i rommene var så kjølig, at jeg etterhvert begynte å småfryse gjorde ikke saken bedre. Så får heller de andre etasjene vente til en annen anledning.

Alt i alt; MoMA anbefales!

7 kommentarer:

 1. Takk for at du deler Elisabeth! ; ) Flotte bilder! Helt sikkert MYE fint å se! Jeg kom aldri hit da jeg var i NYC.

  (Det er ikke helt avklart når vi skal hjem neste gang. Det blir muligens en tur til jul ; ))


  God natt min venn!

  SvarSlett
 2. Sikke en vidunderlig oplevelse! Tak fordi du viser os de dejlige billeder fra jeres dag på Museum of Modern Art - det skulle jeg gerne opleve selv. Jeg har besøgt Londons Tate og kender også til, at man kan blive mæt.
  Ønsker dig en god dag, kære.

  SvarSlett
 3. en herlig rundtur her ! flotte bilder Elisabeth..
  må bla meg bakover.. er en stund siden jeg hadde tilgang på nett : )

  SvarSlett
 4. Frida Kalho, takk, for det.
  I det hele - takk for turen til MoMa.
  Ha en flott dag på jordbærstedet.
  Mormor

  SvarSlett
 5. Ojj sann, her var veggplass du, noe pent og noe helt grusomt, men smaken er som kjent som baken :-) Mine øyne fant de fine benkene som var plassert midt i rommet, lekre!! og så minimalistisk skulle en ønske å ha det til tider ( sa ho som har hatt `fridag` vaska og rydda, puh) Å Harlem da Elisabeth!! så spennende og annerledes det må ha vært, de tøffe!!! folka, håper du har massevis av bilder derfra som vi får, mer mer mer

  Ha en supertorsdag!!

  SvarSlett
 6. What a fantastic museum! The Monet picture is my absolute favourite!

  SvarSlett
 7. Dette var moro å se, Elisabeth !
  Særli bildet hvor Patriarken står ved siden av, da ser man nemelig hvro ENORM det bildet er...... og ikke viste jeg at det flotte Monet bildet var såååå stort som du forteller....det har så vakre farger.

  Skjønner godt hva du mener, med at du blir "mettet" på inntrykkene, jeg får det ofte når jeg er på sightseeing, og da må jeg ta en pause, drikke cappuccino og se på folk istedefor :)

  Hilsen fra Italia

  SvarSlett