mandag 9. april 2012

Smørbutt

Vanligvis spiser jeg ikke smør på brødskivene. Når jeg gjør innimellom, bruker jeg ordentlig smør. Det vil si Kviteseidsmør. Kviteseid er en liten kommune i Vest-Telemark. Der startet produksjonen av Kviteseidsmør for mange år siden. Man fant frem til en metode som ga et særlig smaksrikt smør, sammenlignet med annet meierismør.
Skåla jeg putter Kviteseidsmøret oppi, er fra barndomshjemmet mitt. Den er fra Arabia, og har et lokk. Jeg liker godt krukkas form og mønsteret. Noen som vet hva mønsteret heter?
Inspirert av dette matorakelet, ble det kaldhevede rundstykker til den siste påskefrokosten. Deigen rørte jeg sammen i går kveld. Jeg tilsatte et halvt beger cottage cheese i tillegg. Det ga et saftig resultat, som smakte deilig med Kviteseidsmør på.

9 kommentarer:

 1. Mmmmmm....Kvitseismør er godt!
  Men jeg har både smør eller margarin på brødskiva, jeg!! Noen ganger er jeg påleggslei, og da har jeg kun smør på som pålegg.
  Ser god ut de rundstykkene dine. jeg har faktisk bakt litt i dag, jeg også: Grove rundstykker står i ovnen as I speak!! Jeg elsker jo å bake om jeg har tid. Skal bake i morra også, siden det er strikkecafe på onsdag (siste før sommeren)
  Ha en fortsatt herlig påskefri, Elisabeth. Klem

  SvarSlett
 2. Kviteseidsmør er min favoritt......elsker det og skulle ønske det kunne spises med skje hver dag, men det går jo ikke......

  SvarSlett
 3. Åhhh, de rundstykkene der så gode ut !
  Ville nå tatt på en skive med fløtemysost, jeg da....hehehe

  Faktisk sluttet å ha smør på maten for mange år siden, men av og til, og da gjerne på restaurant i Norge, er det så godt med smør på brødet man for før maten....yummi - tror ikke jeg har smakt kviteseissmør...?

  Skålas mønster har jeg ikke sett, og med engang tenkte jeg på en oliven kvist med oliven på !! Hahaha...ser vel for mye sånt, her hvor jeg bor. Kanskje det er blåbær - som bærene skal forestille. Dessverre, vet jeg ikke navnet på mønsteret :(

  Tilbake på jobb imorgen?

  Jeg har opptelling idag, dvs går gjennom alle skuffer og skap på Villa'n, teller kopper, tallerkner, håndkler, sengetøy - for så å supplere på før den sesongen slår til for fult. Har en utleie som kommer alt i månedsskiftet....

  Todelooooo - og lykke videre med hagen :)

  SvarSlett
 4. Jeg er ikke den store smørspiseren, men nybakte rundstykker med smør på er helt herlig.

  SvarSlett
 5. Har ikkje noko forhold til kvitseidsmøret, men på brødskiva må det iallefall være skikkeleg smør ja. Flotte rundstykker du har fått til der:-))

  SvarSlett
 6. Je elsker smøør - et must på ferskt brød! ; )

  Vet desverre ikke hva mønsteret heter.

  Må bare fortelle deg om en av gavene jeg fikk: workshop i Vågå med Morten Krogvold!! Det har virkelig vært en drøm! Har ikke meldt meg på ennå... Level 1 går i januar og november så det er litt vanskelig å få det til å passe med når jeg er hjemme i Norge. Men det ordner seg!! : )

  Ønsker deg ei fin uke. Klem til deg : )

  SvarSlett
 7. Dine koldhævede rundstykker med cottage cheese ser meget lækre ud! Jeg bruger også kun i ny og næ smør på brødet, men så skal det være en rigtig god kvalitet. Ønsker dig en fin uge, Elisabeth!

  SvarSlett
 8. The "rundstykker" look delicious! I rarely eat butter, but when I do then it tastes so good!

  SvarSlett
 9. det så godt ut.. må sjekke om det er noe jeg klarer å røre i hop : )

  takk for kommentarer.. er litt til og fra her inne.. er mest på FB..
  Ha en fin kveld .. klæm fra mæ : )

  SvarSlett