tirsdag 20. mars 2012

Nygotisk
Skien kirke er et nygotisk kirkebygg fra 1894. Kirken er hovedkirke i Skien prosti. Den har 1200 sitteplasser og en imponerende tårnhøyde på 68 meter. Orgelet er det tredje største orgelet i landet, med sine 5200 piper og 70 stemmer.

Slik kan jeg lese her.I denne kirken er jeg døpt og konfirmert. I går kjørte mor og jeg bortom kirken, på vårt "byraid" i fødebyen min.

Den ligger høyt og fritt midt i byen, og er et særpreget kjennemerke for byen.
Det er en gjennomgående fri linje fra kirken - gjennom Ibsenparken og Ibsensgate helt ned til Bryggevannet og Skiensvassdraget. Utsikten herfra er virkelig flott.

Sist jeg var inni kirken var på julekonsert med Ole Paus og Inger Lise Rypdal i desember.

5 kommentarer:

 1. Ohoiiii Skien :-)))) en gammel flamme flytta din, dra å spioner for meg du!!! he he

  SvarSlett
 2. Skien kirke med dobbelt-tårnene er lett kjennelig og veldig synbar. Fint bygg i grunnen og litt "unorsk" på sitt vis.
  ha en fin kveld :-)

  SvarSlett
 3. Flott kirke, koselig by og kjekke menn i den byen...... Mannen er født og oppvokst i Skien.

  Ang. foto. Noen ganger tar iPhonen utrolig fine bilder og jeg gir også opp redigering foreløpig. Jeg har også nok med å lære meg å bruke kamera, men jeg
  lærer utrolig mye av boken Fotoglede som jeg leser. Den anbefales varmt og jeg bruker kameraet nå kun i AV og TV possisjon. Men, det jeg synes er vanskelig, er å finne gode motiv og med riktig og god vinkling. Øvelse gjør vel mester med foto også håper jeg. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 4. Dejlige billeder og spændende at læse om 'din' kirke! Jeg har kørt gennem byen på en af mine mange smukke ferier i Norge. Ønsker dig en god forårsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Utrolig flott bygg, denne nydelige kirken !
   Og ikke minst må den plasseringen være unik - med den fine utsikt.

   Flotte bilder :)

   Slett