onsdag 21. mars 2012

Tverrfaglig

Rehabiliteringssenteret der jeg arbeider er kommunalt. Ulike faggrupper er ansatt, som syke- og hjelpepleiere, lege, sosionom, ergo- og fysioterapeuter. Vi bestreber oss på å jobbe tverrfaglig.

Brukerne av senteret er rammet på ulike vis; som hjerneslag, lårhalsbrudd,
nevrologiske lidelser som Parkinson, MS. Felles for dem alle, er at de av ulik årsak har en funksjonssvikt, som gir dem store utfordringer i daglige gjøremål.
Målet med rehabilitering er i størst mulig grad å bedre funksjonsevnen og gjenvinne tapte ferdigheter.

Jeg trives veldig godt i jobben min. Det å jobbe med mennesker som forsøker å tilpasse seg en ny livssituasjon, kjennes givende og meningsfullt. Jeg slutter ikke å imponeres av hvilke iboende krefter som finnes i oss mennesker. Krefter som mobiliseres i forsøk på å finne fotfeste og livskvalitet, når slike jordskjelv som et hjerneslag kan være, rammer.


Rehabilitering er en prosess som foregår over lengre tid. Det tverrfaglige teamet fungerer som støttespillere på veien, som forsøker å veilede, koordinere og samhandle med den som er rammet og nettverk rundt. Det hele tuftet på en individuell målsetting for hver enkelt.

5 kommentarer:

 1. Tverrfaglighet, jeg vet det er vanskelig å få til å fungere godt, men når alle først har forstått Elisabeth, ja da er det jammen helt uvurderlig :-) Høres ut som om du både har en meningsfylt og trivelig jobb og det forstår jeg godt som er omsorgsarbeider selv!!

  Kveldsklem.

  SvarSlett
 2. Fint å vite at dere er der, om jeg skulle trenge det.

  SvarSlett
 3. Å jobbe godt tverrfaglig må vel være alfa og omega i en sånn prosess....det ene avhenger jo av det andre og alt henger sammen. Det må være en fryd å få lov til og være med på å lykkes....

  SvarSlett
 4. Tværfaglighed er, som Anne skriver, svært at praktisere, ofte bliver det mere flerfagligt med hver vores mål, men din tekst fortæller så godt,at når der tages udgangspunkt i det enkelte menneskes mål, så sker der noget. Tak for ordene, Elisabeth :-)

  SvarSlett
 5. Det må været en meningsfuldt og givende arbejde at hjælpe folk videre i deres liv.
  Ønsker dig en god forårsdag!

  SvarSlett