søndag 23. oktober 2011

Halvtårsstatus

Straks har bloggen min eksistert i 1/2 år. Det er kort tid sammenliknet med flere andre bloggere jeg følger, som har holdt på i fem og seks og syv år.

Tall og statistikk er ikke min sterke side. Men av og til kikker jeg innom bloggstatistikken min, for å se hvor mange som har vært innom i løpet av en dag, en helg eller siste måned. Jeg ser på statistikken at det i løpet av dette halvåret har skjedd en utvikling når det gjelder lesere.

Hvor mange treff jeg har pr dag varierer. I forhold til hvor mange som legger igjen kommentarer, er det ganske mange. Jeg kan se at det, foruten Norge, Sverige, Danmark hvor jeg har flest lesere, er folk fra USA, Russland, Hellas, Israel, Spania, Seychellene. Sånt blir jeg nysgjerrig av. Hvem er disse menneskene tro? Forstår de hva jeg skriver?

Det er morsomt å blogge. Det er ekstra morsomt å få kommentarer på bloggpostene. Tenk om flere besøkende kunne lagt inn kommentarer. Jeg kan ikke kreve noe, men ønske meg det, kan jeg jo.

En blogg jeg hyppig besøker og kommenterer på er bloggen Livet leker. Hege er en erfaren blogger. Hun skriver solide, opplysende, ofte tankevekkende bloggposter, med snert, humor og en stor porsjon hjertevarme. Et besøk innom bloggen hennes kan anbefales.

Forrige lørdag blogget hun om nakne Nansen ut i fra Aftenpostens artikkel samme dag. Sånt selger. En VG journalist kommenterte innlegget hennes og la henne til VG's bloggliste. Vips, fikk hun 12 925 lesere på en dag, og mange kommentarer.

Tja, kanskje jeg skal begynne med dyneløftblogging, istedetfor å blogge om mitt lille navlebeskuende hverdagsliv, for å få oppmerksomhet og lesere?

Spøk til side. Det viktigste med blogginga, er at dette skal være lystbetont. For meg. Å blogge er så mye. Den er et fristed. Det er å beskrive, å meddele, å fotodokumentere det som opptar meg. Den fungerer som en slags dagbok, som jeg i ettertid kan kikke inn i. Og forhåpentligvis hjelpe meg å huske. Bloggen hjelper meg å reflektere og klargjøre egne tanker. Den bedrer min evne til å formulere meg skriftlig. Den utvikler mine datatekniske ferdigheter.

Den andre siden av blogging, er det å lese deres andres blogger. Det er nesten som å øse av Sareptas krukke. Her kan jeg bli inspirert, irritert, glad, trist, klokere. Det gir meg nye perspektiv og utvidere forståelsen min. Og tenk, ved at jeg har vært så heldig å truffet flere av dere, har jeg også fått bloggvennskap. Jeg er et heldig menneske!

Tiden vil vise hvor lenge jeg vil holde på med dette. Bloggingen.
Men en real kake syns jeg er på sin plass ved en slik halvårsjubileum. Skulle bare mangle.


12 kommentarer:

 1. Tillykke med halvårsdagen, og sikke en kage du fejrer den med :-) Tak for dine gode kommentarer hos mig, som sætter refleksioner i gang hos mig. God søndag.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med jubileumet! For et herlig og reflekterendes innlegg du har i dag. Ja vi ønsker vel alle å få kommentarer, en slags respons på det man har skrevelt, bilder som er tatt, og det man nå har lyst å dele med andre. Men som deg, tenker jeg at det aller viktigste er jo at det først og fremst skal være noe for meg, et lite "arkiv" om noe av det som foregår i ens liv som man kan se tilbake på.
  Flott og fristendes kake du ha laget for anledningen, minner meg om min egen konfektkake, den er farlig god!:))
  Ha en fin søndag og fortsett å kos deg med bloggingen, det skal i allefall jeg gjøre:)
  God klem Anne Karin

  SvarSlett
 3. Gratulerer Elisabeth, tenk et 1/2 år med blogging er gjort -alt !

  Ja, det er morsomt med blogging, alle andre blogger man "dumper borti", de man følger, blogger som gir enn inspirasjon, man lærer litt også, husker vi snakket om det da vi møttes?
  Det var en bonus jeg ikke hadde tenkt så mye over.

  Fint innlegg og ja, takk jeg tar gjerne en kake bit, den KAKA så GOD UT :)

  Ha en flott søndag !

  SvarSlett
 4. Gratulerer med et halvt år!
  For meg begynte bloggingen bare for meg..jeg var midt i en ganske stor omveltning i livet mitt. Og trengte å skrive. Jeg oppdaget ikke statistikkene før senere..Jeg undrer meg også litt over at jeg har ganske mange lesere i Usa,Tyskland og andre land som ikke leser norsk..bruker de google oversetter? Jeg vet jo hvor rart det blir!
  :-) Kos deg med kake og søndag!
  Klem fra Sør

  SvarSlett
 5. Tillykke med 1/2 årsdagen. Time flies when you are having fun! :)

  Det udvikler sig med bloggingen, det er også min erfaring. Og det vigtigste er, som du også skriver, at det er lystbetonet og at det kommer fra hjertet. Det gælder om at være sig selv og lade bloggen afspejle det.

  Hyg dig med kaffe, kage og ha' en flot dag. :)

  SvarSlett
 6. GRATTIS, Elisabeth!!
  Den kaken ser alldeles deilig ut. Og jeg som er en kakemums, kunne gomlet og kost meg i yimesvis. Men kanskje ikke i dag......jeg var på fest i går.

  SvarSlett
 7. Gratulerer med halvtårsdag:-)) .....og den kaka såg fantastisk god ut. Ha ein flott søndag og klem:-))

  SvarSlett
 8. Gratulerer med et halvt år som blogger. Jeg er også ganske fersk, jeg åpna bloggen min i januar. (Glemte visst å markere halvårsdagen, hihi.)
  Jeg synes det er utrolig fascinerende dette med bloggverden, hvor man kan bli "kjent" med andre, få inspirasjon, tilbakemeldinger og nettverk. Jeg er ydmyk for at andre der ute i det hele tatt vil lese hva jeg skriver!
  Også for meg kom bloggen ut fra et behov. Jeg ville skrive, formidle, jeg trengte et sted å lette tankene for både ord og bilder.

  Kaka så nydelig ut. Nam!

  SvarSlett
 9. Tillykke med dit halve års blogjubilæum! Du sætter mange tanker i gang med det, du skriver - i hvert fald skal det være lystbetonet at blogge, og så tror jeg ikke, man skal tænke så meget på antallet af besøgende. At skrive blog er en dejlig øvelse i at formulere sig og tænke sine oplevelser igennem. Et ekstra plus er det at få mulighed for at møde andre bloggere, og jeg er meget glad for at have mødt både dig og Hege.

  SvarSlett
 10. Gratulerer med halvtårsdag!

  Feiring med maikake frister, hold på bloggingen, jeg liker å lese hos deg!

  SvarSlett
 11. Gratulerer med jubileum.....det jeg også liker med blogging er at jeg ikke tvinger noe på andre. De som vil se bloggen min må selv velge det. I motsetning til Facebook, der all informasjon du skriver på siden din blir publisert til alle vennene dine. Blogging er kjekt og veldig lærerikt har jeg også erfart.

  SvarSlett
 12. Takk for at du lenket til bloggen min. Jammen fikk jeg ikke noen klikk via deg også. Ellers tenker jeg at det beste er at vi skriver fra hjertet, og så tar vi de leserne vi får. Jeg vet at jeg har en liten skare faste lesere, og de er viktige for meg. Det er dem jeg skriver for. Blogging tar tid, og for meg har det blitt en livsstil. De åra jeg skrev et innlegg om dagen, tok det enormt mye tid. Nå har jeg roet meg litt, men det er også noe jeg må tenke på. Jeg merker nemlig at med økende leserskare øker også prestasjonsangsten. Det er lenger mellom de små, hverdagslige innlegga. Det har jeg tenkt å gjøre noe med.

  Lykke til med videre blogging.

  SvarSlett