søndag 4. september 2011

Hå gamle prestegård

I sommer var jeg for første gang i Stavanger. Det var en flott opplevelse. Patriarken og jeg hadde en oval weekend til rådighet. Og jammen rakk vi mye.

Rogaland viste seg fra sitt flotteste værmessig denne julihelgen. En av dagene tok vi en tur til Hå gamle prestegård, etter anbefaling av denne frua.Hå gamle prestegård er som navnet sier en tidligere prestegård. I dag er den gjort om til et møtested for mennesker, der lokalhistorie møter samtidens kunst. Når vi var der hadde Pushwagner utstilling, med bl.a. bilder fra "En dag i familien Manns liv".


Det var også bilder av Machida Kumi (JPN)
Samt installasjonskunst av Beili Liu (US) (Patriarken i forgrunn)
Gården ligger helt ut mot storhavet. Langs kyststripa er det et stort strandgravfelt fra folkevandringstida.
I prestegården er det også kafeteria, med alskens gode hjemmebakte lefser, snurrer og kaker..Prestegården ligger like syd for munningen av Håelva, og bare noen hundre meter nord for Obrestad fyr.Takk for tipset, fru Tunheim!
7 kommentarer:

 1. oj! tenk at jeg ikke har vært der!
  når jeg likevel er så nær..
  Jæren er flott, og hvis man topper det med et Stavanger-besøk til slutt, så må det jo bare bli optimalt!

  fine bilder!
  klem:o))

  SvarSlett
 2. Dette er et område som er en favoritt for meg. Vi fant det litt tilfeldig. Og vender stadig tilbake. Vakkert. Bør besøkes. Kjempefine bilder! Wb..du burde ta deg en tur!

  SvarSlett
 3. Har vært i Stavanger et par ganger, synes det er en flott by! Jæren ser også nydelig ut, skulle gjerne vært der også.

  SvarSlett
 4. Nydlege bilder av ei vakker kyststripe. Var i Hå for ein liten mannsalder sidan då elste gutungen var der på speider landsleir. Eit nydleg landskap - som skapt for ei som likar best å gå bortovertur.

  Ha ein flott dag og klem:-))

  SvarSlett
 5. Det er dejlige billede, Elisabeth - et sted jeg gerne vil opleve en dag. Jeg har vist ikke været i Stavanger, selv om jeg har været meget rundt i dit smukke land, og også på Nordkap.

  SvarSlett
 6. Jeg slutter aldri å undre meg over alle steder i verden jeg aldri har vært. Så har jeg det til gode. Takk for tipset, - det er lagret under pannebrasken.

  SvarSlett
 7. Der så det jammen herlig ut. Og jeg som digger Pushwagners bilder også. Heldigvis fikk jeg med meg utstillingen her i fjor, og i oslo året før.
  I går var jeg å så filmen om han på kino. Anbefales på det varmeste. Jeg sendte netopp sønnen og kompisen på kino for å se filmen. Det er et MUST at de også får se den.
  Ellers er det flere innlegg som har gått meg hus forbi inne hos deg den siste uken....men pc`n har trøbla i det siste, så da gidder jeg rett og slett ikke å trette med den.

  Godt å høre at Confetti ble påbegynt uten meg. Jeg hjelper deg gjerne med den, om du står fast.(du kan også bare ringe meg....)
  Men strikkecafeen er onsdag neste uke, altså den 14 sept. 18.30 til 21.00. Vi sees!

  SvarSlett