fredag 1. november 2013

Vannby

Minnebrikka på kamera er fortsatt fullt. Behovet for å blogge om Kina renner over. Kinablogginga fungerer som hjelp til å sortere inntrykk, parallelt med at jeg sorterer fotografier. 

Her kommer enda et Kina innlegg. Dere får bære over med meg.

  


Suzhou har 5 millioner innbyggere og blir i kinesisk målestokk definert som en liten by. Suzhou er Østens Venezia, skal Marco Polo ha sagt. Det er ikke så rart. Selve byen og de små vannbyene omkring ligger i Jiangsu river området, og er særlig kjent for alle kanalene.

Bildene i dette innlegget er fra landsbyen Zhouzhouang, 30 km sør for Suzhou.
Zhouzhouang har en helt spesiell stemning med gågater gjennomskåret av kanaler, gamle historiske bygninger, halvsirkelformede bruer og en hel haug av flatbunnede prammer.

Prammene er nyttige farkoster for å komme seg fra sted til sted, eller å transportere saker og ting. De styres og drives framover med håndkraft ved hjelp av en lang åre bak, som vippes fram og tilbake.

Vi tok en liten båttur med båtfører gjennom byens kanaler og under broene. Deilig å la seg fraktes duvende, fotografere og la seg berøre av de pittoreske partiene.
Zouzhouang var en gang en blomstrende handelsby som spesialiserte seg på silke, steintøy og korn  - forteller turistguiden. Den tiltrakk seg lærde og mandariner som bygde staselige hjem og steinbruer fra Yuandynastiets til Qingdynastiets tid.
Forestill deg at du legger til med prammen din, inntil den steintrappa på nederste bildet her.  Innenfor, i tehuset, venter serveringdama med med grønn te som smaker høgg. Blogger mer om det etterhvert.

God helg!

10 kommentarer:

 1. Heisann! Dette falt i smak hos en kina-elsker. Ser ut til å være en herlig by. Ha go´hælj ;:OD)

  SvarSlett
 2. Syns kina-innleggene dine er sååå spennende, en helt annen verden en min italiaverden :)
  Flotte, bilder Elisabeth !!

  Ser jo nå hvorfor den blir kalt asias venezia

  God helg :)

  SvarSlett
 3. Drømmer meg helt bort i dine bilder og en helt annen verden jeg Elisabeth, og koser meg stort med dine ord og bilder :-)

  SvarSlett
 4. Heisann!

  Så du har vært i Fredrikstad!!!! Si i fra neste gang, så kan vi ta en kaffeprat!
  Ja, det er barndomshjemmet mitt som foreløpig leies bort i påvente av at Magnus, yngstemann, vil ha mulighet til å overta. Han jobber i Sandvika, og det er litt langt å pendle.
  Bruker leieinntektene til å bytte ut alt gammelt av rør, elektrisitet, råtne vinduer osv, så det ikke forfaller.
  Jeg synes det er et vakkert hus - og enda bedre blir det når estetikken blir tatt hånd om etter hvert!
  Ha en fin lørdag ;:OD)

  SvarSlett
 5. Jeg har lest Amy Tan masse..og drømt om Kina. Du tar vakre bilder,og drømmen om Kina krmter høyt i bakhodet mitt.:-)

  SvarSlett
 6. Jeg vil gjerne ha flere Kina-innlegg! Du tar nydelige bilder og beskriver en verden som er helt ukjent for meg. Dette var en spesielt vakker by!

  SvarSlett
 7. Det er veldig koselig å lese om Kina-turen deres, og ikke minst se alle bildene du har tatt=) Får veldig lyst på ferie=) Håper dere har ei fin helg=) Vibeke

  SvarSlett
 8. Hei! Så fint at behovet om å blogge om Kina renner over. Jeg har aldri vært der (skulle gjerne ha vært der) og synes det er veldig spennende å se bildene dine. Kjempefine bilder. Keep going! Anne

  SvarSlett
 9. Kære Elisabeth, det er nogle helt vidunderlige billeder. Jeg har desværre aldrig været i Kina, men fascineres af det store land som jeg har læst så meget om og hørt om i radio og tv.
  Du spurgte til programmet, jeg bruger til collagerne, og det er en app, der hedder PicFrame.
  Ønsker dig en rigtig god weekend!

  SvarSlett
 10. Takk for turen på vannveiene.
  Mormorklem :)

  SvarSlett