søndag 3. november 2013

Room with a view

Her hoppes det fra ene kant av verden til den andre, i annet hvert innlegg. Nå blir det interiørblogging.

Forrige helg overtok vi formelt "Kåret" - feriehuset i Romsdal. Første prosjekt var å gi gjestesoverommet en ansiktsløftning, uten at det skulle koste skjorta. Det fikk vi gjort. Dessverre så glemte jeg å ta "før-bilde" - i iveren etter å komme i gang.
Rosemønstret tapet ble malt over i en blågrå nyanse; Jotuns "Frostet glass". Tak og lister i "Hvit poesi". Ny liftgardin i lin passet fint inn i det ellers gammeldagse interiøret. Utsikten fra vinduet er det ingenting å utsette på. Fjorden nedenfor ligger blank og stille denne oktoberdagen.

Sjekk bordlampa og leselampene. Hva syns du?
Eller hva med sånt type stæsj?
Det gamle soveromsmøblementet fra trettitallet er kult syns vi. Malt med flammebjerkliknende dekor. Med nye overmadrasser håper vi at ingen av våre feriegjester er over 190 lange, slik at de i disse omgivelsene kan få en god natt søvn. Sengene er nemlig kun 1,90 m lange!

Jesusbildet på veggen har hengt der bestandig, noe det får lov til å fortsette med .
Til og med et gammelt håndbrodert sengeteppe med rysjekant fant jeg til å legge over. Som revet ut av mellomkrigstida. Om det får bli liggende, må jeg tenke litt på.
13 kommentarer:

 1. Det ble jo kjempefint! Bordlampen var stilig, og de andre lampene også. Det er moro å blande nytt og gammelt. Det var synd at du ikke fikk tatt "før" bilder, men det får du huske på en annen gang ;-)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Så fint det ble, Elisabeth . Og jeg ser at fargen på veggen forandrer seg med lyset.
  Fint med de gamle tingene. Nostalgisk.
  Tror nok dere vil ha mange koselige somre her.

  SvarSlett
 3. Så fint det blei. Rolig og delikat farge.... Dere har jammen spennende og kjekke tider i møte. God søndag fra Bergen i dag.

  SvarSlett
 4. Så koselig å få se fra det nye stedet deres=) Ser ut som dere skal få det veldig koselig der=) Jeg liker gamle ting med sjel, og synes rommet ble utrolig fint=) Fin søndag=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Det ble bare så utrolig fint. Rent og pent med respekt for det gamle, uten at det ble museum. Møblene er kjempefine, glasspynten og lampene også. Perfekt.

  Jeg synes Jesus må få selskap av noen flere sjangerbilder. Kanskje et av de der han står og holder hendene over et barn som sover, bærer et lam osv. Det hadde passet fint. Og så filleryer til gulvene.

  Nå gleder jeg meg til å få være med på mer.

  Gratulerer med huset.

  SvarSlett
 6. Hei! Der er morsomt å se ting jeg nesten har glemt. Vekker gode minner. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 7. Heisann!

  Skikkelig tilbake til forna da´r.
  Det med senger er ikke bare bare. Kjøpte noen fine teaksenger på finn.no for å ha til utleierommene i barndomshjemmet. Standard 1960 lengde.Den første unggutten som skulle leie var nærmere 2m. Gikk til innkjøp av ny rammemadrass til han. Neste gutt kunne vel ikke være så lang, tenkte jeg, og satte senga inn på det andre rommet (forrige leieboer ville ha egne senger, så de som opprinnelig sto der var lagra i kjelleren - det er køyesenger, heller ikke passende til en utvoktst ung mann- trodde jeg bare skulle leie ut til jenter, men det er det blitt forandringer på).
  Så kom gutten... etter ei uke kom det: senga er nok litt kort... du skal få en til, maken, svarte jeg, så kan du ligge på skrå... forrige uke sto begge sengene i kjelleren. Han har nok kjøpt seg sin egen!
  Unge gutter er nok gjennomsnittlig 10 cm høyere nå enn for 50-30 år sida.
  Moro å pusse opp og gjøre det så fint for en billige penge!
  Ha ei flott uke ;:OD)

  SvarSlett
 8. Fantastiske lamper!!! Og veldig fint med miksen av gammelt og nytt:) Et sånt Jesusbilde har jeg lett etter hos Fretex og på bruktbutikker, men aldri funnet... Det er liksom barndommen min i Romsdalen, hos bestemor som ba aftenbønn med meg når jeg var der alene på ferie. Bare da, for når foreldrene mine var der så blandet hun seg ikke inn i oppdragelsen;)
  Lykke til med huset!

  SvarSlett
 9. Hvor er det blevet smukt! Og så er det hyggeligt at indrette et hus, så man sætter sit eget præg på det og bevarer e smukke gamle ting, der har sjæl. Sender ønsker om en fin ugestart!

  SvarSlett
 10. Dette ble veldig koselig..Fint å passe på de gamle tingene,synes jeg. Jeg tror mormor og morfar hadde sånn soverom-møblement..
  :-)

  SvarSlett
 11. Jeg syntes det var nydelig Elisabeth. Nesten så jeg kjenner trelukten av de sengene og nattbordene. :D Likte spesielt godt den stæsj'en.
  Fine uken til deg. :)

  SvarSlett
 12. Utrolig sjarmerende, og tenk all historien her :)

  Fin farge på veggen, morsomt med 1.90 senger, for det er det du får kjøpt i Italia. ..
  vi tok med senger på 2 meter i container da vi møblerte VIlla'n vår.

  Laaaange gjester for bare trekke opp bena...hehe

  SvarSlett
 13. For noen knallfine lamper!
  Tror vi var kortere før ja, husker at de fleste sengene hos besteforeldrene mine var kortere enn de vi hadde hjemme. Nå ga det ikke meg noen utfordring akkurat - jeg rager bare såvidt over 160 som voksen og kunne ha sovet i kommodeskuffen om jeg måtte;D

  Ha ei fortsatt fin uke gode du
  klem:)

  SvarSlett