lørdag 10. august 2013

Lazing on a sunny afternoon
Nå blei det tomt gitt. Her hjemme mener jeg. Ho hooo… det er nesten ekko i veggene.
Etter at huset har vært fylt av studentbarn, familie og venner i sommerukene, er det blitt stille her igjen. Fryktelig stille. Rart. Og litt godt også.

Jeg hagerusler. Ser at plantene har vokst seg store i løpet av julimåned. Registrerer at solhattene har både orangerød, hvite, gule og rosa nyanser. Nydelige er de, der de strekker seg mot lyset, over de andre staudene.
Ugrassveksten har avtatt. Siden jeg planter tett, blir det mindre luking. Tenker at jeg snart skal spa opp og flytte flere av staudene, for å få en bedre sammensetning av farger. Enkelte av dem står for mørkt.
Møtet med Viola og mann var hyggelig. Det gikk på engelsk, norsk og tysk. Pluss armer og bein som hjelp for å forstå hverandre, og bli kjent. Noen timer sammen med måltider, samtale og sightseeing rundt i vårt nærmiljø. Så fint i grunn at bloggingen kan gi nye bekjentskap, og kanskje knytte vennskap på tvers. Bare en åpner opp for det. Og tilbyr ei ledig gjesteseng.

Solnedgangen over Helgeroa kan ta pusten fra den mest drevne romantiker, noe disse trivelige menneskene fikk oppleve mens de var her. Du skal ikke se bort i fra at patriarken og jeg etterhvert tar oss en tur sørover i Tyskland, for gjenvisitt etterhvert.

Denne lørdagen hagerusler jeg videre, jeg. Tar en kaffe. Eller to. Slæger´n, som de unge sier. Tygger og tenker over de gode stundene som har vært.  Kanskje plukker jeg noen bønner til middag? Fra egen hage. Eller kanskje ikke…
Må din lørdag gi deg det du trenger!  "Lazing on a sunny afternoon".

10 kommentarer:

 1. Det var en vakker solnedgang!

  SvarSlett
 2. Skønne billeder, Elisabeth, og hvor er det dejligt, at vores blogge åbner for nye venskaber, som du skriver så fint om her. Det er imponerende, at Viola vil lære sig norsk.
  Rigtig god weekend til jer oppe nordpå!

  SvarSlett
 3. Deilig, både med lazy afternoon og gjester. For ikke å snakke om solefall over Helgeroa, den er nesten uslåelig.
  Mormorklem :)

  SvarSlett
 4. For et koselig blogginnlegg=) Fikk skikkelig godfølelse av å lese det. Fortsatt ei uke igjen av ferien her. Har veldig sen ferie i år... og så blir det ny jobb neste mandag. Tror jammen dette blir en spennende høst. Nyt frihelga, Elisabeth=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Du er klar for full rulle igjen, ferien har en tendens til å ta slutt også går det så fort på slutten.
  Nydelige bilder, god lørdag fra Marit.

  SvarSlett
 6. I år har sommeren virkelig godt fort, og nå er det snart høst. Kjempe fine bilder du viser. Ønsker deg en fin kveld. Klem

  SvarSlett
 7. Denne sommeren har virkelig vært god og det trengte vi. Jeg har jo ferie fortsatt og ønsker meg go'vær en stund til. I morgen drar barnefamiliene fra hyttefeltet og vi kjenner på at det skal bli godt med den roen som følger med tomheten. Nye bekjentskaper er alltid hyggelig og når en kjenner at alt stemmer er det ekstra stas.

  Mandag morgen planlegger vi en rask tur til Danmark og der har vi ikke vært på flere år.

  Ønsker dere en finfin helg.

  SvarSlett
 8. Vakre varme farger på solhattene - de var jammen flotte.
  De har fått prøve seg på å trives hos meg også, men dessverre vant sneglene kampen flere år på rad.
  Hagerusling er terapi - bare tutle og tusle rundt og se på alt som kan gjøres, og så sette seg ned og tenke ..."men, ikke i dag"
  Bente

  SvarSlett
 9. God morgen, Elisabeth !

  Viste det var noe kjent med t, den overskriften der, og da jeg trykket på "sangen" kjente jeg den jo igjen, så jeg sang med, og inn kommer min kjære, syngende, for dette var ett av hans favoritt band i sin ungdom, og synger da også med - så slik holdt vi da på i de tre minuttene det holdt på !
  Så takk søte deg, som fikk oss til å synge sammen, og det høyt, jeg var glad det var tekstet, for den teksten var ikke jeg like stø i....hihih

  Så, til resten av innlegget, for ett morsomt treff :)
  Tenker dine gjester fikk en fin Norges-opplevelse i fine været.

  Nyyyt en fin søndag, vi skal på tur, og ellers...tjaaaa...blir vel en
  Lazy afternoon :)

  Todeloooo

  SvarSlett
 10. Heisann...kjente igjen sangen til overskriften din, jeg også.
  Jeg synger ikke, så det ble bare inni meg....he he
  Nydelig bilde av solhatten din. Jeg er i malemodus for tiden, så dette kan hende blir spiren til et nytt bilde.
  Det jeg liker best ved bloggingen, er å bli kjent med nye mennesker, og det har også gitt meg mange nye bekjentskaper, og noen venner for livet.
  Høres koselig ut, med besøket av Viola og mannen. Og det er jo så flott ved Helgeroa og omegnene der du bor, så det er alltid noe å vise frem til besøkende. Solnedgangen er jo flotte å se på, uansett hvor man er.
  Fortsatt deilig søndag.

  SvarSlett