tirsdag 6. august 2013

Fjellet
Det nærmeste fjellet der vi ferierer i Romsdalen, er Ystetind. - Det spisse fjellet litt til venstre i bildet over. Tatt fra kjøkkenvinduet på "Kåret", huset vi bor i.
Ystetind ligger 1162 moh. Fjellet er en av de mange Romsdalsalpene, som ligger på rekke og rad innover i Romsdalsfjorden. Spesielt godt ser man dem fra Moldesida, når man ser sørover. En klarværsdag vel og merke.For patriarken er det DET fjellet som gjelder, når det gjelder toppturer. Og da skal man gå "frå trappa" på Kåret, dvs fra havnivå.
Man kan kjøre opp et stykke med bil på setervei, for å slippe noen høydemeter å gå.  Og på den måten gjøre turen kortere. Men det er, i følge den høye mannen på 1,93 m som jeg er gift med, "juks". Det skal gjøres som det alltid har blitt gjort.
Så da gjorde vi det i år også. Gikk til Ystetind "frå tråppa". I et helt fantastisk vær! Fire stykker i følget. Men Riga-feriehund 10 år gml, som den aller beste turkamerat.
Siste del av turen er relativ bratt, der man går omtrent på alle fire i steinura. Men den flow-følelsen man opplever og ikke minst utsikten man får når man kommer på toppen, er bare herlig! Jeg kjenner meg takknemlig for at kroppen spiller på lag med meg fortsatt, slik at jeg kan gjennomføre slike turer.
Er du glad i å gå i fjellet?

11 kommentarer:

 1. Så flotte bilder! :)
  Nei jeg liker ikke å gå i fjellet. Særs ikke uten snø. Jeg liker best bortover :)

  Men det er vakkert der oppe!!

  SvarSlett
 2. Så flotte bilder! Nei, jeg trives best å gå på flat mark i skogen ;-)
  Men jeg kan forstå at det må være magisk å nå toppen!

  SvarSlett
 3. Ja, men det er dessverre ikke alltid det går. Fjellet er fint, helst når liene nedenfor flammer i høstfarger. DA får jeg fjell-lengt.
  Nydelig tur.
  Takk :)
  Mormorklem :)

  SvarSlett
 4. Åh så smukke billeder! Det må være en stor oplevelse, men man skal være i god form, og det er I. Jeg trives vist bedst ved at trave i det mere flade danske landskab med skove og marker, men det er nok fordi, jeg ikke har prøvet fjeldvandring.

  SvarSlett
 5. Beautiful pictures...it looks so rugged and wild!!! If you love the mountains then I can understand that you enjoy being there. I have been to the mountains many times when I lived in Norway, and I have actually climbed mountains but only because I was forced in to it...but I did not enjoy it!
  I'm afraid I much prefer to be near the sea...but we are all different.
  Glad you are enjoying your holiday!

  SvarSlett
 6. Ja, jeg er veldig glad i å gå på turer, men gjør det altfor skjelden. Vi gjorde det mye mer før vi kjøpte hytta. Det ser jo helt fantastisk ut der dere har vært og været betyr jo mye for turer i fjellet.

  SvarSlett
 7. Jeg elsker fjellet, men den forbaska kroppen vil ikke går så mange timer i strekk! I Romsdal er det heldigvis ofte slik at det går veier både et godt stykke opp og av og til over fjellene - så da er det overkommelig med fjellturer for de med dårlige hofter og ledd også!

  SvarSlett
 8. Nei, jeg er ingen fjellgeit. Men jeg kan gå lange turer i byen. Spessiellt i en storby.
  Greit å se flotte bilder fra andres turer, da. Ser ut til at dere har hatt det fint på ferieturene deres på fjellet.

  SvarSlett
 9. Så flott og så nydelige bilder.
  Jeg elsker å gå i fjellet men det blir ikke så ofte.
  Men nå fikk jeg veeeldig lyst.

  Maritklem.

  SvarSlett
 10. Det så ut som en fantastisk fin tur=) Vi er glad i å gå på tur vi også, selv om vi ikke så ofte er på fjellet. Marka brukes flittig. Håper du har det fint. Er ferien over? Gooood helg=) Vibeke

  SvarSlett
 11. YES!!! glad i å gå i fjellet og disse bildene likte jeg svært godt!

  SvarSlett