fredag 1. juni 2012

Hekkeløp

Blandt alle ønskene om forandring i hagen, var det å skape rom et av de viktigste. Det vil si skjermede uteplasser, ly for vind og innsyn. Et av tiltaka var å plante hekk. Anleggsgartneren anbefalt agnbøk. Og vi sa ja takk. Her ser du planteprosessen.
Samtidig ble det lagt ned dryppvannslange. Avslutningsvis ble det lagt fiberduk og et lag med dekkbark. Slett ikke dumt at hekken vil skjule det gamle flettverksgjerdet etterhvert.
Med litt vann, tid og varme... og vips ble hekken grønn.


Riktignok vil det ta tid før hekken skjermer for både innsyn og vind. Enn så lenge tar jeg meg tid til å legge merke til de fine stripete tegningene i bladene og den intense grønne fargen. Agnbøkgrønn.10 kommentarer:

 1. Skal si dette ble FINT !!!

  Veldig god ide - og det går så fort til den har vokst mer i høyde og bredde, tenker du om 2-3 år ser en enorm forskjell.

  Ser bare her på Tjøme, vi plantet hekk på en av sidene av tomten - og nå 5 år etter, er vi helt skjermet, dog vi har hus rundt oss på alle kanter.

  Moro at du ventet med innlegget til det ble grønt !

  Og jeg må vel innrømme, etter at du sa igår du laget innlegg, tok selvsagt nysgjerrigheten min overhånd, og jeg sjekket med engang - og det mens konserten pågikk....og skjønte du hadde gjort det klart til idag morges, og her er jeg ;)

  God helg søte deg, dessverre meldt dårlig vær....

  SvarSlett
 2. Kjempefin hekk! Nydelige kraftige blader med fin farge.
  Nå er det ferie her i huset ;-)
  God helg,kjære deg.

  SvarSlett
 3. Den allersmukkeste grønne farve, det er en skøn tid lige nu. God 1. juni til dig :-)

  SvarSlett
 4. What a beautiful hedge...and a lovely rich green colour!
  Happy weekend with your new hedge!!

  SvarSlett
 5. Åhh, det ble jo superbra=) Så utrolig fine blader det er på den. Det er en kjempeidé for vår hage også=) Flott at du deler og tipser. Espalieet til eplene har vi laget selv, av armeringsnett og impregnert materialet. Superenkelt, hvis man er bittelitt handy. http://4ikiellandsgata.blogspot.no/search/label/Hage?updated-max=2011-09-12T20:27:00%2B02:00&max-results=20&start=23&by-date=false her kan du kanskje se det på bilde. Det er faktisk litt vanskelig å ta gode bilder av det. To epletrær på endene og klematis i midten=) Håper det vokser seg til og blir frodig og fint i løpet av denne sesongen. Artig å utveksle hagetips med deg=) Fin helg til deg. Vibeke

  SvarSlett
 6. Jeg har forresten forsøkt å legge meg til som følger, men får det ikke til...Vibeke

  SvarSlett
 7. Flink du! Jeg kommer liksom ikke i gang her på fjellet. Kanskje fordi det fortsatt er snø i lufta? Riktig god helg :-)

  SvarSlett
 8. Dette kommer nok til å bli knallbra når det blir ferdig...lurer på om det var agnbøk som blei plantet som hekk på Grønn glede på NRK også. Kjedelig å vente på at det tar litt tid, men til gjengjeld flyr tiden uendelig fort.

  God helg til deg og dine

  SvarSlett
 9. Det er en dejlig træsort, I har valgt til hæk - den er smukt og bliver god som ly og læ. Ha' en rigtig god weekend, Elisabeth!

  SvarSlett
 10. Fin tresort dere har valgt. Og så deilig det blir når den har vokst litt.
  Morsomt å følge vokseprosessen også.
  Ha en deilig weekend.
  Mormor på muren

  SvarSlett