torsdag 29. desember 2011

Julegaven

Under juletreet i år lå det en stor pakke. Til meg. Jeg ble både overrasket og glad, da jeg oppdaget hva som lå inni pakken.

Nemlig denne:Lucky me!

Fram til nå har jeg brukt mitt gamle, enkle Finepix kompakt kamera.
Denne Nikon D3000 har mange knapper og innstillingsmuligheter. Jeg kjenner meg i øyeblikket famlende, hjelpeløs og grønn, men håper dette vil endre seg i marsjen.

Noen som har noen gode nybegynnertips å gi meg?Korleis lærer ein å symje?
Ved å lesa om symjekunsten,
eller ved å kave i vatnet?
Eg berre spør…


Olav H. Hauge

13 kommentarer:

 1. For en fantastisk julegave! Nu er det bare at lære og prøve dig frem. Glæder mig til at se flotte billeder her på bloggen! :)

  God dag til dig.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med nytt kamera!
  Det er bare å begynne og knipse, får ikke gjort så mye gæli ; ) Les manualen... Det er kanskje lurt å begynne med auto programmene før du prøver deg på de mer avanserte... Jeg tok et grunnleggende kurs, det var svært lærerikt for meg, absolutt å anbefale!

  Lykke til Elisabeth! Ønsker deg en god dag! : )

  SvarSlett
 3. Gratulerer med nytt kamera....øvelse gjør mester.

  Jeg har fortsatt mitt kompaktkamera, Canon Power Shot S80 og er fornøyd. Jeg klarer ikke bli interessert i fotografering (jeg prøver stadig vekk) , men lar meg mektig imponere av dem som tar de lekreste bilder.

  Lykke til og ha en fin dag.

  SvarSlett
 4. Gratulerer med flott kamera! Tror jeg kan love deg at du ikke blir skuffet over forskjellen mellom det nye og det gamle. ;)
  Bare øv deg og knips i vei. Står mye tips på internett, men i begynnelsen er det greit å bare knipse og se hva som skjer. Lykke til!

  Og god jul videre.

  SvarSlett
 5. Oj, du har tydeligvis vært snill i år!
  Du skjønner sikkert utifra mine bloggbilder at jeg ikke har noen gode fototips..

  Ang. julebukk, ja det ser ut til å være en tradisjon som forsvinner. Jeg gjør mitt for å holde ved det for jeg synes julebukk er langt mer sjarmerende enn Halloween hvor man bare tigger.

  Godt nyttår til deg.

  SvarSlett
 6. Heldig er bare fornavnet.
  Glede i mange timer dette her. Og å svømme lærer man ved å kave i vannet.
  Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
 7. HALLO - her snakker vi om en som har vært snill pike i året som gikk !!!! Hurra for deg og nytt (blogg)kamera - såååå moro, da !

  Jeg er aldri flink til å skjønne innstillinger, så mitt tips er: trykk i vei, se hva som skjer....sikkert ikke det beste tips, men for guds skkyld: Lær deg å "tømm bildene" så vi får se ;)))

  Ciao bella fotodonna

  SvarSlett
 8. What a lovely camera!!!I agree with Helen...just click and see what happens! I'm quite sure you will soon get used to it.
  I look forward to seeing the pictures on your blogg.

  SvarSlett
 9. Så flott kamera - eg driv og vurderer å kjøpe meg eit skikkeleg eit eg og. Driv med eit sony kompaktkamera og syns egentleg eg får bra nok bilder av det....men så var det dette med nær og fjærnbilder da....Du lærer nok best å "svømme" ved å plaske i vatnet trur eg:-))

  Klem

  SvarSlett
 10. Tillykke med den skønne gave :-) Jeg er sikker på, det er et kamera, du vil få utrolig meget glæde af. Hvis du begynder med at bruge autofunktionen, vil du langsomt lære finesserne at kende hen ad vejen. Ha' en god aften, kære Elisabeth.

  SvarSlett
 11. Gratulerer med nytt kamera:)

  Mitt tips er å prøve deg frem, jeg tror også på å kave i vannet.
  Ellers ligger det mye god informasjon på nett, jeg tilbrakte mye tid på Google første tiden.

  Det er også mange bloggere som legger ut tips og råd. Men det virker som de fleste bruker Canon, så råd om innstillinger kan være litt vanskelig å finne der.. Men når det gjelder tips om lys og komposisjon så har de mange gode råd.

  Lykke til, her har du mange timer glede,
  hilsen ei som sverger til Nikon:)

  SvarSlett
 12. Tips: lek med kameran och njut! Det är ju underbart roligt med en alldeles ny kamera!!

  SvarSlett
 13. For en herlig gave!
  Det beste tipset er det du allerede har fått fra mange andre: Lek og lær!
  Dernest vil jeg anbefale deg å skaffe en ekstern, dreibar blitz like godt først som sist, og lære deg å bruke den også. Da har du så utrolig mye større glede av ditt nye kamera.
  Lykke til!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett