onsdag 28. desember 2011

Du grønne, glitrende

Juletreet i her hjemme er ei gran. Ikke edel riktignok, men god nok i massevis.

Juletrepynten vår er som en liten tidsreise.
Denne julekurven er eldst. Flettet til vårt første juletre for 25 år siden.Dette hjertet laget yndlingssønnen når han var 5.
Når vi er ute å reiser, kjøper jeg ofte med juletrepynt som minne.
Desember 1999 kjøpte jeg dette hjertet i København, på Søstrene Grene.
I 2002 var familien på sommerferie i Euro Disney. Da ble denne med hjem.
Sommeren 2003 dro vi med bil til Kroatia. På vei ned kjørte vi innom den tyske byen Rothenburg ob der Tauber. Her ligger Kathe Wolfhardts julehus, hvor denne engelen ble ble med hjem som et ferieminne.
Det er så hyggelig hver jul, å pakke fram juletrepynten. Den får oss til å tenke tilbake til ferier og reiser gjennom flere år.
Denne ble kjøpt i Krakow i 2005, da jeg var med mellomstes klasse på busstur med Aktive Fredsreiser. Den har faktisk Swarovski krystaller pålimt.
I sommer var vi på Amalienborg slott i København. I museets butikk kjøpte jeg denne.


13 kommentarer:

 1. Jeg håber, I har haft en dejlig og fredfyldt jul, Elisabeth. Hvor er det smukt at se din julepynt - skøn idé at du køber ting med hjem som ferieminder. Madonnafiguren fra Krakow i 2005 er enestående fin, og det må have været en stor oplevelse at være med mellemstes klasse på bustur med Aktive Fredsreiser.

  SvarSlett
 2. Flott julepynt med en historie bak, det må jo være artig å ta frem!
  (Har du en favorittsønn altså?? eller har du bare 1 sønn kanskje? :)

  Fortsatt god romjul)

  SvarSlett
 3. Ja her var det jammen mye forskjellig julepynt med historie......Jeg skal på jobb nå straks og fly på vestlandskysten og Trøndelag de neste tre dagene og gleder meg ikke i ruskeværet, men jeg kommer hjem hver dag, og det er fint nå i romjulen.

  Ønske deg og dine fine romjulsdager

  SvarSlett
 4. Så morsomt å kjøpe julepynt. Da har man kanskje sommerminner til jul også.
  Artig med hjemmelaget synes jeg.
  Tror jeg har en eske med dorullnisser fra jentenes skoletid :-)
  Ha en god dag :-)

  SvarSlett
 5. Det var en fin samling juletrepynt ; )

  Håper dere har noen gode avslappende dager. Vi koser oss sammen med jentene. Nyttårsaften skal vi feire på hytta, det blir fint å komme en tur til fjells: )

  Ønsker deg og dine fortsatt gode romjulsdager!

  SvarSlett
 6. Herlig mimre-tur gjennom julepynten din ;)
  Mye fint du har kjøpt på reiser/ferie...og klart fortsetter det slikt...ser jeg får meg at treet blir høyere og høyere...for å få plass til alt, hehe - nei, fra tull til alvor, morsomt å se du nevner Rothenburg, som du vet var jeg innom der i sommer, and I love it ! Helt fantastisk fin "Hans og Grete" by, dit må nok min kjære og jeg en annen gang også, og jeg har tilgode å stikke innom Kathe Wolfhardts julehus, tenk det gikk jeg glipp av?!?!

  Hektiske, dog utrolig hyggelig familie dager her for tiden, ikke hatt tid til blogging.... og ikveld nok en middag til gode venner i Oslo, men etter det......ja, du vet, vi må ut å fly igjen !

  Koooos deg, og så sier jeg i samme slenge:
  GODT NYTT (blogg) ÅR til deg og dine - klem fra Helen :)

  SvarSlett
 7. Herlig med nostalgisk julepynt! Håper du har fine juledager og koser deg med jul og stemning - selv om været tuller med oss... Godt å være hjemme i hjemlandet igjen, synes jeg. Borte bra, men hjemme best, vet du! ;-)
  God klem til deg! :-)

  SvarSlett
 8. How lovely to hang Christmas decorations on the tree that bring forth such wonderful memories!

  SvarSlett
 9. Så vakkert med slike minner.

  Romjulsklem

  SvarSlett
 10. Mye fint. Vi har også noen minner på juletreet, - og gammel pynt. Det eldste er en sølvbjelle kjøpt på postordre fra Tyskland under depresjonen.

  SvarSlett
 11. Det er fint med tradisjoner rundt pynten på treet. Eg har ikkje noko som er kjøpt på tur, men like fullt mange gode minner i pynten:-)) Klem til deg og takk for gode ord hos meg:-))

  SvarSlett
 12. : ) skjønner godt at det er koselig å ta frem slikt !

  fortsatt God Jul !

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett