fredag 9. september 2011

Dragør

I tankene vender jeg stadig tilbake til siste Københavntur i august. Det var en deilig uke. Sitter nå med en god kopp Dragør-kaffe, kjøpt i den hyggelige lille butikken Laura Ella i Dragør.
En dag tok vi bilen til dit. Dragør er en sjarmerende fiskelandsby sør på Amager, ca. 12 km fra København sentrum. Fra havnen har man god utsikt mot Øresundbrua.
Vi ruslet rundt i den lille byen, gjennom smale brosteinlagte smug og høye stokkroser. Den gulgrønne fargen på husene gjentok seg. Noen hus hadde stråtak. Vi tok en kaffe på en av byens hyggelige små kafe'er.

Ifølge Wikipedia har byen vokst sammen med den tidligere hollenderbyen Store Magleby, hvormed den delte kirke i mange år, med prekener på hollandsk. I 1885 fikk Dragør sin egen Dragør kirke.
Flere hundre jøder ble fra Dragør bragt over til sikkerhet i Sverige i oktober 1943.
Har du aldri vært der, bør du ta deg en tur.


7 kommentarer:

 1. pittoresk er vel ordet : ) .. slike steder finnes det en del av i DK.. Dragør har jeg aldri besøkt.. jeg hadde nok med å utforske nordjylland der vi bodde : )

  ha en deilig dag, og takk for turen : ))

  SvarSlett
 2. Sier som Berit, ja, dette var da virkelig et pittoresk liten by, herlig !!

  Ikke vært der, faktisk ikke hørt om stedet...men, nå har jeg det, takket være ditt flotte tips.

  God helg, håper du har hyggelige planer på agendaen - ciao

  SvarSlett
 3. Dejlige billeder. Der er smukt i Dragør. Virkelig idyllisk. Jeg vil snart en tur derud igen, kan jeg mærke! :)

  Ha' en flot fredag. Her skinne solen så fint. Nydeligt! ;)

  SvarSlett
 4. Har en drøm om å utforske Danmark i bil - reise rundt og se små byer og ta inn på en kro for natten - vi får se hva det blir til - kanskje til våren/sommeren:-))

  Ha en fin helg og klem

  SvarSlett
 5. Det er nogle dejlige billeder, du har taget i Dragør! Den gamle bydel må være et af de smukkeste steder i Danmark - jeg er kommet der hele mit liv, fordi jeg har en gammel tante, der bor der :-)
  Rigtig god weekend til dig, Elisabeth!

  SvarSlett
 6. Virkelig en idyllisk plass. Kunne godt tenke meg å reise dit, ja!

  (Jeg legger bloggen din til i leselista mi, forresten. :) )

  SvarSlett
 7. Jeg har vært der!!! 2 ganger tilogmed. Det er en kjempekoselig liten landsby, og jeg elsker å gå mellom de små husene på brosteinen. Da vi var der sist, lå vi også på stranden, siden ungene ville bade. En deilig by.

  SvarSlett