onsdag 17. august 2011

Pitstop
I kveld er det fest i heimen. Yndlingssønnen er kommet hjem etter 6 uker med sommerjobb i Kina. Han er hjemom kun en snartur, før han setter nesa mot den vestlandske hovedstad og videre studier.

Mor kokkelerer, legger på rent sengetøy, pusler og steller. Gleder meg til en kveld rundt bordet, og har håp om videreformidling av inntrykk og opplevelser fra ukene på bondelandet i Hunanprovinsen.

Mellomste kommer hjem på fredag fra sin Interrailtur i Europa. Kun kort opphold blir det for henne også, da hun om kort tid drar til Polen for å begynne sine studier der.

Slike pit stop vil nok være samværsformen med de 3 ungene våre i årene som kommer. At de kommer innom når de har behov for "hjulskift", eller å lade batteriene. Kjenner jeg Patriarken og meg rett er vi ikke seine om å sette oss på et fly i retning Bergen eller Polen, eller futte med bilen inn til Oslo en ettermiddagstripp om savnet skulle bli for stort.

Jeg gleder meg over at de unge har pågangsmot og planer for sin egen framtid. Jeg beundrer motet i valgene de gjør.
Det er fint å være foreldre til voksne barn.7 kommentarer:

 1. Det høres ut som dere er fine foreldre også .. ;-)

  SvarSlett
 2. Kjenner til akkurat den følelsen - min elste kommer også innom på slike pitstop. Som regel to store bager som skal "ommøbleres" og tøy som skal vaskes i full fart. Etterpå står jeg som regel igjenn med følelsen av at det har vert en tornado i hus....men en fin en sådan:-))

  Jannetove

  SvarSlett
 3. jeg har ikke opplevd det der men kan nesten se det for meg : )) men et tips ! ring før dere drar.. ikke alltid det passer for ungene at vi bare dukker opp liksom ; ))

  finfin kveld til deg : )

  SvarSlett
 4. Tingene ændrer sig som tiden går. Men nye tilstande kan såmænd være ligeså gode og givtige, når vi først vænner os til dem. Et solidt og godt pitstop er vigtigt. Noget af det man som ung ser frem til; at komme en tur hjem til mor og far.

  Ha' nu en god aften. Er du startet på job igen?

  SvarSlett
 5. Det er som det skal og bør være, en trygg havn hjemme hos mor og far på livets seilas alene....og det er jo kjekt med barn som vil noe, reise, oppleve, skaffe seg utdannelse for å danne seg et solid fundament for veien videre...

  SvarSlett
 6. Det er dejligt at læse, at din søn er hjemme igen! Jeres børn er da rigtig spredt rundt omkring, men det er så rart, at I har et tæt familiefællesskab! Og nu får I snart lejlighed til at besøge Polen!

  SvarSlett
 7. sjekk innlegget hos meg.. så finner du ut av det ; )

  SvarSlett