fredag 10. juni 2011

Ta av dej skorna!

Jeg elsker sko. Simpelthen elsker sko. Jeg er vel hva en kaller en sko-fetisjist. Å gå forbi en skobutikk er omtrent umulig for meg, uten å kikke i vinduene, eller aller helst gå inn og prøve et par eller to. Noen ganger blir det sko med i posen hjem også.

Lukten av nye sko er spesiell. Følelsen når jeg stryker over skoskinnets overflate, vekker minner f.eks. fra jeg var lita jente og fikk nye vårsko. Den lette følelsen når vinterskoa ble lagt bort, og jeg kunne sprette rundt på små føtter.

Jeg kan nyte synet av skoens design og utførelse. Ikke minst er det godt å registrere hvordan skoen sitter på føttene når jeg beveger meg, og hvordan de har kontakt med underlaget.

Jeg har små føtter, dvs størrelse 36. Ofte er jeg heldig å finne "left-overs" i restekassene. Der kan jeg gjøre gode varp.

Jeg har derfor mange sko. Mange fler enn hva jeg strengt tatt trenger.

Å shoppe sko utenlands er ekstra gøy. Skomoten er ofte litt annerledes i utlandet,noe jeg syns er tilfelle i Italia. Italienske sko har nydelig skinn, men stilen er for "damete" for meg.


Så nei, det ble ikke italienske sko med hjem i kofferten denne gang.
Men det ble spanske sko. Fra et av mine favorittskomerker "Camper".


Å! De er som smør å ha på foten! Dvs mykt skinn, behagelig elastikk og behagelige såler.
Kule å se på, syns jeg de også er.Nå er det ikke snakk om å ta av meg skoa.
For "these shoes are made for walking".

6 kommentarer:

 1. Ååååå.....jeg husker også godt følelsen om våren da jeg fikk gå med småsko og strømpebuksen blei byttet ut med lave strømper....god pinse og helg.

  SvarSlett
 2. Hvor ser de lækre og bløde ud, dine nye sko. Jeg kan også godt lide sko! ;) Og mon ikke jeg falder for et par, når jeg drager til Barcelona i slutningen af næste uge. Eller to?

  Ha' en dejlig dag i gode sko! :)

  SvarSlett
 3. Dine nye sko er bare skønne - lige sådan nogle, jeg ville falde for. De ser behagelige ud at have på, uden noget der strammer eller gnaver i foden. Ja, det er dejligt at kigge på sko og særligt i udlandet. Jeg har købt flere par i London.
  God fredag til dig, Elisabet!

  SvarSlett
 4. De der så ut som smør på foten, ja! Jeg gikk i nye sko for en uke siden, og har fremdeles gnagesår...... Det gikk greit en hel dag på jobb, men når kvelden kom, og de ble med på en lang tur til byen for å drikke vin, så streika de: Nok for i dag, ligsom! Men ellers er de kjempegode å ha på!
  Datteren får slå seg sammen med deg, for hun har også dilla på sko, og nermer seg min strs nå, og da er mine sko i faresonen!!
  Ellers kjøpte min kollega 4 par sko på Ålesund turen denne uka, og jeg hjalp til med å prute. Det er nemlig jeg god på.
  Ha en super helg, Elisabeth!

  SvarSlett
 5. Hallo, "nabo"! Fine innlegg fra byen vår...og andre steder!
  Sko er nok IKKE min fetisj. Bortsett fra at jeg vil ha gode (og dyre!) å gå på tur i, og trene i. Et must!
  God helg i sola som kommer!

  SvarSlett
 6. Herlig !!

  Ikke no' slår følelsen av NYE sko - nyyyyyt - kule var de ;)))

  Ciao

  SvarSlett