søndag 12. juni 2011

Søndagstanker

Etter at vi kom fra Italia forrige lørdag, har vi hatt Patriarkens søster boende hos oss. Hun er bosatt i Sveits. Det er trivelig å ha tid sammen med henne. Vi sees jo ikke så ofte. Når vi treffes, så er kontakten der med en gang.

Patriarken og søstra skal nå selge huset til foreldrene. Denne uken har de brukt tid på å dele ting, rydde og kaste. De har hatt visning, og håper selvsagt at huset skal bli solgt - enkelt og greit.
Ingen av søsknene sliter med såre følelser for at huset ikke lenger skal være i familien. Huset er 30 år gammelt, og ingen av dem har selv bodd i huset.
På meg, sett utenfra, virker det som de samarbeider godt om prosessen. Det er ingen selvfølge. Jeg har hørt og lest om at slike delingsprosesser søsken i mellom, kan være konfliktfylte.

Men jammen tar det tid, å gjøre opp i et bo der man gjennom et 60 år langt ekteskap ikke har kastet en ting. Puh!
En fin pinsesøndag ønskes deg.

2 kommentarer:

 1. Godt å høre at bror og søster samarbeider godt her med deling etter sine foreldre;)
  Sant som du sier - ikke alltid en lett prosess...

  Ja, ikke sant Tyskland har masse fine byer, skikkelig begeistret selv for Tyskland, og har vært en stund. Har blant annet vært to år på rad i Munchen, på julemarkedet, absolutt verdt ett besøk !!

  Tør nesten ikke skrive det, men vært innom Tjøme, reist igjen...og er nå i...tjaa....du får følge med på bloggen å se ;) heheh

  God pinse til deg og dine ;)
  Ciao

  SvarSlett
 2. Det er stort arbejde at rydde sine forældres hjem - jeg har selv lige været igennem det samme, skulle sælge min fars hus og dele alle hans ting med min bror. Når man endelig er færdig er det en stor lettelse. Dejligt at læse, at Patriarkens og hans søster arbejder godt sammen.
  God 2. pinsedag til dig, Elisabeth!

  SvarSlett