onsdag 18. februar 2015

Folk i husan


På vei til Kåret - feriehuset vårt i Romsdal - kjører vi opp gjennom Gudbrandsdalen, via Dombås og over mot Åndalsnes. Partiet mellom Lesja og ut mot Romsdalsfjorden er vel naturmessig det man kan beskrive spektakulært. 
Fjella er taggete, dalen er trang og elva Rauma snor seg krokete nedover. Det er i dette området hvor "Trollveggen" og den berømte "Mannen" befinner seg.
Har du aldri før sett dette området i Norge, bør du virkelig ta deg en tur. 


Bebyggelsen er sparsom og grisgrent. Her er det et stykke til naboen kan man si. Mange av husa er fraflyttet. Trist, men slik er det. 

Jeg får assosiasjon til Kari Bremnes´ vakre sang "Folk i husan".


9 kommentarer:

 1. Det er så mye vakkert i landet vårt. Noen ganger så man mangler beskrivende ord. Jeg skjønner at noen av husene blir fraflyttet. Det kan ikke være enkelt å bo slik når alt skal være så effektivt og lønnsomt og jeg liker det ikke..

  SvarSlett
 2. Å ja, der er så smukt! Jeg har rejst i jeres land på alle årstider, og det har givet mig helt uforglemmelige oplevelser.

  SvarSlett
 3. Romsdal er vakkert!
  Kjekt dokke besøke desse dalstrøka.
  Heftig natur :-)

  SvarSlett
 4. Hei! Det er vakkert og dramatisk. Synd å se at vakre hus bare forsvinner, men det er en kamp mot naturkreftene og mulighetene for å klare seg.
  Du spurte om beskjæring. Det er tid for å beskjære mye nå, men agnbøk, bøk og lønn +++ er blødere. Det vil si at sevja stiger og treet kan "blø" i hjel. Sjekk google for flere. Disse bør beskjæres i juli, august og september. Såkalt JAS - beskjæring. Lykke til! Anne

  SvarSlett
 5. Så vakre bilder du her har tatt !

  Enig, trist å se fraflyttet hus...koselig at dere bruker huset som feriehuset, så er ihvertfall ikke det huset fraflyttet !!

  SvarSlett
 6. Vår første ferie Møre og Romsdal, Tingvollfjord, Molde og vi falt i kjærlighet... Vestlandet :-)) Norge :-)
  Takk for vakre sang - håper det er ikke så mange hus uten eier... i dette vakre landskap.
  Kos dere kjære Elisabeth og det hyggelig hus. Ha herlige feriedager. Stor klem.

  SvarSlett
 7. Romsdal er vakkert!
  Kjekt dokke besøke desse dalstrøka.
  Heftig natur :-)

  SvarSlett
 8. Ja, der er naturen flott! Men neste gang du kjører oppover Gudbrandsdalen må du hilse på hvis jeg er på fjellhytta i Ringebu! Hilsen Tove

  SvarSlett
 9. Heisann! Litt av en vei å kjøre, flott at det er mye vakkert å se på fra bilvinduet. Tror vi trenger et sted å dra til for å koble av... Ha fine dager ;:OD)

  SvarSlett