fredag 21. mars 2014

HelleborusDenne vårlige velkomsten fikk jeg på vei til postkassa i morres. Juleroser eller "Helleborus niger" badet i marssola.  Jeg måtte bare knipse litt med mobilkamera i farten.


I fjor vinter frøs eller råtnet fire Helleborusplanter her i Miacasa. I år blomstrer til fire gjenværende, for alle åtte tilsammen. Bærre lekkert!

Disse kan jeg tenke meg flere av arten her i hagen, men gjerne i andre fargenyanser. Hos meg står i de nordvendt, noe det ser ut til at de tåler godt.

Fredagsmodusen har seget godt innover meg, og jeg ser fram i mot en frihelg med besøk av svigerinnen fra Sveits. På helgeagendaen ellers står restaurantbesøk med gode venner og konsert med Moddi. Juhuu! Jeg gleder meg.

God helg ønskes dere alle, både her og der!

14 kommentarer:

 1. Så vakre de er! Flotte bilder du har tatt. H. orientalis heter de som finnes i andre farger. Det finnes utrolig mange nyanser av de.

  God hælj nede i dalen!

  SvarSlett
 2. Så nydelige og det er utrolig hvor godt det gjør for kropp og sinn med blomster, litt sol og frihelg. Vi skal ha middagsgjester i morgen og jeg er i full sving med forberedelser allerede. Ønsker dere en vidunderlig helg.

  SvarSlett
 3. Utrolig vakre! På gardenliving.no kan du kjøpe fylte :)

  SvarSlett
 4. Så fine blomster du har i hagen allerede, Elisabeth. Jeg må kjøpe de jeg skal ha........
  Ja, helg her også, deilig. Tjuvstartet med litt rødvin i glasset, da jeg kom hjem fra jobb i stad. I morgen skal jeg på tur til en venninne....blir koselig, for vi strikker begge to.
  Kos dere med besøk og konsert, og masse latter og deilig mat.

  SvarSlett
 5. Og god weekend til dig, det lyder som dejlige planer. Og jeg må da ud og tjekke min julerose :-)

  SvarSlett
 6. Juleroser er nydelige! Jeg er så heldig å ha en hvit med fylte blomstrer i hagen her hos meg. Ønsker meg flere etter hvert. Ha en trivelig helg!

  SvarSlett
 7. Det høres ut til at du for en deilig weekend.
  Alt godt :)
  Mormorklem

  SvarSlett
 8. Sikke hyggelige planer du har for weekenden, og dine Helleborusplanter er utroligt smukke, som de står der i solen. Rigtig god weekend, kære du!

  SvarSlett
 9. Den er så søøøøt=) Jeg ønsker meg en sånn i hagen, og håper at jeg får det om ikke så lenge. Høres ut som du får ei veldig koselig helg=) Nyt! Vibeke

  SvarSlett
 10. Virkelig vakre! Men hvor ligger Miacasa?
  Hos meg stikker påskeliljer og krokus opp, det er herlig! Kommer våren?
  Jeg fikk også vårstemning av en maleriutstilling jeg var på i går, der var det også masse blomster og farger. Ta en titt så får du se! God søndag ønskes av Tove

  SvarSlett
 11. Så fine juleroser, et vakkert syn! :)Klem fra Else Britt :)

  SvarSlett
 12. Beautiful flowers! You are so clever to take pictures, and to catch "the moment"!!

  SvarSlett
 13. Såååå fine !

  Detter er vår, Elisabeth, se blomster poppe opp fra vinters harde jord, ett lite under hver gang tenker jeg, og elsker å bare gå rundt å kikke på blomstene...leeenge...!

  Herlige planer på agendaen din, kos dere med besøk og nyyyyt konserten !

  Ciao :)

  SvarSlett
 14. Heisann!

  Det er så mange flotte blomster i denne "slekta" fra hvitveis til høstanemoner... og så mange farver. Dette har jeg først blitt klar over nå...
  Ha fortsatt go´hælj ;:OD)

  SvarSlett