mandag 6. januar 2014

Perspektiv

Jeg er ei sutrehøne når jeg er sjuk. Takler dårlig at kroppen ikke fungerer som den skal.  Vil så gjerne yte, nyte, hoppe og danse.

Det handler vel om at jeg har vanskelig med å akseptere. Akseptere de dagene hvor ikke alt er smooth og går på skinner. Akseptere at det er tid som må til, for at kroppen skal bli bedre. Utålmodig som jeg er.
Guuud, så selvopptatt man blir. Når man har god til å tenke. Og kjenne etter.

Innlegget på nettstedet Kreftkamp.no til den forhenværende håndballtreneren Karl Erik Bøhn fikk meg i formiddag til å se mine egne fiseplager i et større perspektiv. Virussymptomene blei med ett ikke så vesentlig lenger. I innlegget beskriver han tankene sine, etter at han lillejulaften fikk beskjed om at blodkreften som rammer han ikke kan helbredes.

Sitat: …."Vi er lært opp til at lykke og glede i livet skal søkes, og vondt og vanskelig er negativt. Dette tror jeg er feil, vi må ha begge deler i livet. Ja, trygghet og mestring gir trivsel, mens trygghet og utfordring gir utvikling.
Jeg tror jeg trygt kan si at det siste året mitt har bestått av utfordringer, og at det har vært vondt og vanskelig med dødsdommen i hånda på lillejulaften. Men på dagen i dag som nå er blitt 3. januar, er jeg på mitt mest harmoniske og lykkeligste!"...
For en tøffing! Fantastisk åpenhet. Sterkt. Tankevekkende. Klikk på linken og les innlegget i sin helhet!

Avslutningsvis gir han 3 råd:

- Ta vare på flokken din (uttrykk stjålet fra Per Fugelli)
- Viva La Vida (Lev livet) Coldplay
- Be ikke om en sterk byrde, men om en sterk rygg! (Theodore Roosevelt)

12 kommentarer:

 1. Ja, vi blir vel alle vel selvopptatt når vi er syke. Men som du sier så er en influensa blåbær mot kreft, ja. Ikke for det, for 11 år siden hadde jeg influensa i 3 uker med veldig høy feber. Så den kan være tøff nok den også. God bedring!

  SvarSlett
 2. Hvor er det gribende at læse - ja, det sætter jo vores liv og mindre problemet i et helt andet perspektiv.
  Håber du snart bliver rask igen!

  SvarSlett
 3. Alt kan settes i ett større perspektiv, uten tvil ett godt eksempel du viser oss her, dog ett veldig, veldig trist ett....man greier ikke tenke seg tanken, å få "dødsdommen"........

  Vi som blir friske igjen, skal vel ikke klage...så mye...
  carpe diem !! (grip dagen)

  God bedring Elisabeth,
  jeg har hold på foran PC idag, og booket meg billett til Mammas bursdag i mars i England, bror og ene niesen min blir også med fra Norge, så da gjorde vi Mamma glad !

  SvarSlett
 4. En trenger å bli minnet på de små og store tingene her i livet, en får lov og sutre litt når en er syk men så får vi som kan sette pris på alle de friske dagene.
  God bedring Elisabeth, klem fra Marit.

  SvarSlett
 5. Kjenner meg igjen i innlegget ditt! Jeg hater å være syk, hater å være satt tilbake, selv om jeg vet at det ikke vil vare. Fint med en liten tankevekker, og få løftet blikket litt opp fra sin egen lille boble!!! God bedring=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Tiltreder Bøhns råd :)
  Går bedre nå?
  Mormorklem :)

  SvarSlett
 7. Heisann!

  Flott å lese. Vi trenger slike påminnelser av og til.
  Du har helt rett mtp trearma lys. De skal brennes helt ned i dag. Fikk et flott eksemplar for noen år sida. Husker lyset fremdeles, har ikke hatt noe før eller siden.
  Ha ei flott uke, og go´bedring ;:OD)

  SvarSlett
 8. Man trenger å bli påminnet om hvor skjørt og vakkert livet er og være takknemlige for hva vi har. God bedring til deg. Håper du snart hopper og spretter igjen, full av liv og livsglede.

  SvarSlett
 9. Las det same eg også! Så bra skreve!

  Uansett det er lov å sutre litt når forma ikkje er på topp.. ;-)
  Men klart dette set småtinga i perspektiv.

  Nattaklem

  SvarSlett
 10. That really gives one "food for thought" as we say in England, so beautifully written.
  Thank you for the fantastic picture!
  Hope you will soon be feeling better!

  SvarSlett
 11. God bedring uansett! Jeg opplever at mange rundt meg ikke tør å synses synd på seg selv når de snaker med meg (som lever med smerter og en utfordrende hverdag pga sønnen) - men jeg bruker å si at det ER lov å være litt selvmedlidende også:) Enhver er seg selv nærmest og man får sjelden mer bør enn man kan bære… Samme hvor tung den er. Jeg har det bra jeg, og ønsker meg ikke noe virus i bytte!

  SvarSlett
 12. Det du skriver får meg til å kikke opp fra Vigdisegen navle. Det har jeg godt av og det setter jo ting i perspektiv. Men vi har lov til å klage litt aklikevel......
  Takk for et fint og tankevekkende innlegg.
  Vigd

  SvarSlett