torsdag 9. januar 2014

Moro med garn

Som mange andre strikke-entusiaster har jeg flere ufo`er liggende. Ufo vil si et uferdig strikkeprosjekt, som av ulike grunner hoper seg opp i strikkekurven.  Enten fordi man går lei, eller at man får lyst på et nytt mer fristende prosjekt.
For min del har jeg alltid to-tre strikkeprosjekter på gang. Et "plankekjøringsprosjekt" som passer greit å ta med i veska. Som man kan strikke på mens skravla går - i selskap for eksempel - uten at man bør følge med på vanskelig mønster og tellinger.

Nå har jeg gjort ferdig tre ufoer. Ei lue, et par sokker og en genser. Hurra!

Lua er tiltenkt patriarken, ei såkalt "Jacques Cousteau lue". Stakkars mann, ikke mange strikkeplagga som går i den retningen egentlig. Det er en god modell, med kul felling på toppen. Jeg har strikket den i koksgrå "Hverdags" - alpakkagarn. Pinne nr 4.
Sokkene er strikket i et tynt ull/polyamid garn "Regia", pinne nr 3. Jeg har strikket mange sokkepar av dette garnet. Slitesterke, varme og passer fint ned i vintersko og støvletter fordi garnet er så tynt.

Genseren begynte jeg på i sommer, så ting tar tid kan man si. Enda en top-down genser, nå i Kidmohairgarn fra "Canard". Jeg har vekslet mellom tynne og tykke pinner, og 1 og 2 trådet garn. Det ble en morsom stripeeffekt, der stripene vokser i størrelse fra øverst til nederst.
Godt fornøyd med resultatet, både når det gjelder størrelse og letthet.

Her har jeg lekt meg med selvutløseren på kamera. Et såkalt #selfie. Jeg tjuvlånte ny´lua til patriarken ;) for å vise fram den i bruk også.

Yess. Dett var dett. Kanskje på tiden å fylle opp garnreservene igjen? Strikkebutikken - her I come!

17 kommentarer:

 1. Hvilken herlig følelse - å ha gjort ferdig UFO'ene dine ! Hurra for deg.

  Mine blir faktisk gjemt bort i plasttoser, under senger eller dypt inni skapene (men da kun i Norge), slik kan jeg (for en stund) glemme at de finnes .... selvbedrag, jeg vet.

  Likte den lua til patriarken, kjempe godt !!
  Hvor har du funnet oppskrift? Kanskje noe til min kjære....?

  Sokkene, herlige i sine multifarger. Sånt garn er jo perfekt til morsomme sokker. Blir jo glad av å se ned på føttene sine !!

  Og aller best, likte jeg "selfie" bildet ditt, Elisabeth !
  Hyggelig å "se deg" igjen, og du er sååååå fin på håret, første jeg tenkte på,
  før jeg så på genseren faktisk.

  Ny frisyre....eller...?
  Det ligger så fint rundt ansiktet ditt, litt som en myk ramme :)

  Har faktisk akkurat tatt bildet av mitt laaaaange strikke prosjekt, kommet til 141 cm...så det går veien, 2 nøster igjen, så ferdig (er vel en uke til så sakte som jeg gjør dette..?) så syes den sammen til en poncho.....det er ihvertfall planen min.

  Kos deg med garn-innkjøp, er alltid så moro å kjøpe inn nytt garn, tro hva du finner på denne gangen? Og hvilke farger tar du med deg hjem....?

  God dag du fine !  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for så hyggelig tilbakemelding, Helen.
   Ang oppskrift på lua, sjekk denne linken:
   http://asalmanakk.blogspot.no/2010/01/julegavestrikk.html

   Slett
  2. Ny frisyre? Nix. Tror det må være lua som trykket håret ned i ansiktet på denne måten.

   Slett
  3. Akkurat innom deg, ja for å se om du la ved link til oppskriften?
   Og der var den jo, grazie mille Cara !
   :)

   Slett
 2. Så hyggelig å se deg kjære Elisabeth. Veldig fin har du strikkt. Jeg strikkte noen sokker også og jeg tar strømpegarn med ull 75 % og polyamide 25 % også, fordi det er fine sterk. Naturlig genseren din er en fin stykke arbeid, den ser ut veldig koselig... fin!!! Morsom - mannen min og sønn min har også Jacques Cousteau lua og tar veldig gjerne denne. Jeg strikkte jul nest sist-år.
  Ha hyggelig med kjøpe inn nytt garn. Klem fra Viola

  SvarSlett
 3. Sikke fine ting, du har strikket, og det er en meget smuk en selfie - du ser så glad ud, og jeg gætter på, du er blevet helt raks igen. Strikkekunsten er jo desværre lukket land for mig :-)

  SvarSlett
 4. Det er moro å gjøre ferdig ufoer ja. Jeg har noen liggende jeg også. Flott bilde av deg!

  SvarSlett
 5. Ufo...nytt begrep for meg. Jeg har ingen uferdige prosjekt for jeg tvinger alltid meg selv til å ferdigstille før jeg starter på noe nytt. Både luen, sokkene og genseren så veldig fine ut. Mitt strikkeprosjekt for tiden er et par marineblå pulsvarmere til meg selv og etterpå tror jeg det må bli noe til Elen. Kjenner det klør litt i fingrene etter å strikke noe nytt til henne.

  SvarSlett
 6. Så flott genser, - og for ei glad dame :-)

  Jeg har en eldgammel ufo, - en genser til meg, som jeg nå har tenkt å strikke ferdig til en av de andre i familien.

  Men nå strikker jeg pledd.

  SvarSlett
 7. I min håndarbeidskurv bor det også flere ufoer - av ymse slag. Altså både strikke- og hekleprosjekter. Deilig å bli klar med dem kan jeg tenke meg. ;) Da blir det morro å begynne på noe nytt. Du har vært flink! :)
  Bildet ble bra det! ;)

  SvarSlett
 8. Koselig og blidt ansikt:) Og fin genser! Jeg er akkurat ferdig med en poncho i alpakkagarn (to tråder i forskjellig tykkelse). Strikket på pinne nr 8 og 10, men de siste rundene var laaaange… Nå venter en hals i kurvstrikk og ull/silkegarn fra min-design-strikk. Gleder meg! Men først fylle og feire 50 i helga, puh!

  SvarSlett
 9. Ufo? Ligger noen her også, men ikke med min vilje.
  sener har mye rart for seg og da må det bli litt ufo.
  Flott genser, den likte jeg veldig godt og så fint å "se deg"
  Mormorklem :)

  SvarSlett
 10. Love the socks!!!

  SvarSlett
 11. Strikking er jo skikkelig gøy. Og jeg kjenner meg igjen, her ligger flere prosjekter og noen vil aldri bli ferdige!!! Det er jo ikke helt bra=) Koselig bilde av deg, Elisabeth=) Ønsker deg ei super helg=) Vibeke

  SvarSlett
 12. Endelig noe til meg, tenker nok mannen din, og så blir det kanskje DU som bruker den mest, den nye lua.......?
  Sokker, ja. Jeg skal strikke sokker i år, det er sikkert. Alle vil ha sokker, og jeg skal bruke av lageret, der jeg har masse sokkegarn, som jeg har fått av ei venninne opp igjennom ( hun elsker å strikke sokker)
  Og for et flott bilde av deg i den knallfine genseren!!! Har du brukt oppskriften jeg har laget, oppned genseren?
  Du er vel frisk igjen nå? Du ser ivertfall sprudlende ut.
  Her skal det brukes av garnlageret, så jeg skal prøve å ikke kjøp så mye garn i år. Lett å si, når jeg jobber i en garnbutikk. He he
  God helg. Her er det arbeidshelg.

  SvarSlett
 13. Så flittig og kreativ du er . . og lekende vakkersøt på bildet!
  Jeg koser meg i helgen med å sy leketeppe til lille frøken barnebarn som ventes nårsomhelst nå. Da blir det å hoppe på første fly til Trondheim for å se vidunderet:)
  God helg til deg! Klem Bodil

  SvarSlett
 14. Så fine plagg du har strikka! Genseren likte eg ekstra godt :)

  God sundagskveld :)

  SvarSlett