onsdag 9. oktober 2013

Suzhous hagerByen Suzhou i Kina ligger Jiangsu provinsen, halvannen times kjøring fra Shanghai. Suzhou er særlig berømt for sine vakre hager. Faktisk er de blitt kalt " de flotteste under himmelsen".

Selvfølgelig måtte vi besøke en av dem, hagegnom som jeg er. Vi valgte "Den ydmyke administrators hage".

"Sørkinesiske hager legger vekt på det enkle og elegante. Det dreier seg om harmoni, der en søker å skape balanse mellom elementene i naturen. Den ytre harmonien og balansen skal forplante seg til en indre harmoni og ro hos betrakteren" forteller turistbrosjyrene.
Tja, om jeg fikk den helt indre roen mens jeg oppholdt meg i denne hagen, skal jeg vel ikke skryte på meg. Men fint var det, å vandre rundt i miniatyrlandskapet av fjell, innsjøer, paviljonger og terrasser, hageganger og tårn.

Nå var det begynnende høst i Kina riktignok, så den vakre Lotusblomstringen gikk vi glipp av. Men de morsomme røde blomstene hadde jeg aldri sett før.  Noen som kjenner navnet?
9 kommentarer:

 1. Åhhh, så utrolig fint=) Dere må ha hatt en fantastisk tur=) Håper vi får se mer=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Sikke en dejlig oplevelse at besøge en af Suzhous haver! Turistbrochurens ord om, at den ydre harmoni og balance vil forplante sig til en indre harmoni og ro hos betragteren lyder rigtig for mig - naturen har en vældig god indflydelse på os. Håber du viser flere billeder fra jeres spændende ferie.
  En fin aften til jer oppe i nord!

  SvarSlett
 3. Så fin og annerledes hage. Det er kanskje ikke så enkelt å finne roen der det er mye mennesker og mye nytt å oppdage.

  SvarSlett
 4. Så fantastisk å få komme til Kina. Dro dere på en gruppereise, eller var det bare dere to?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var virkelig fantastisk, Hege. Veldig annerledes. Kontrastfylt. Patriarken og jeg dro for å besøke et vennepar. De har bodd i Kina i 5 år. En gullgave å ha slike erfarne guider, som viste oss rundt villig vekk.

   Slett
 5. Så vakkert det er der! Kunne godt ha besøkt en sånn hage, ja :)
  Det spørs om jeg hadde kommet meg hjem igjen... :)

  SvarSlett
 6. Så flott og så utrolig spennende tur, her får du minner for livet tenker jeg.

  Så fine bilder, ha en fin dag.

  SvarSlett
 7. Hei! Veldig morsomt å se. Formen på taket ligner på formen på blomsten. Ser svært gjerne flere bilder fra Kina. Ha det godt! Anne

  SvarSlett