mandag 22. juli 2013

Fia

Her ser du Fia. Kjælenavnet sjømannspappa´n ga henne som lita jente.
Denne sommeren var pappa´n ikke på båt langt der ute i den store verden. Men derimot sammen med Fia og familien i bryggerhuset på gården de leide. Nær sjøen. Hele sommeren. År etter år etter år…
Fia fylte seks år denne sommeren. Hun hadde nettopp fått ny badedrakt, badehette og badesko. Likevel kunne hun ikke svømme. På tross av svømmekurs. Hun var redd for krabber som kunne klype, for "rur" og for alt det ekle hun ikke hadde kontroll over under vannflata. Storebroren svømte som en fisk. Aller best med hodet under vann. Han hoppet og stupte. Men ikke Fia.

Fia var god på å klatre. Og å balansere fra stein til stein. Eller å samle skjell og glatte, fine småstein til et lite, dandert kunstverk. Hun likte å ligge på de varme blankskurte svaberga. Og kjenne sommerbrisen kile behagelig over huden. Hun elsket å plukke markjordbær. På strå. Hun kunne navnene på blåklokke, prestekrage, hundekjeks, smørblomst og sukkertopp. Og laget markblomstbuketter, som ble satt i vase for å pynte opp i det enkle bryggerhuset. Mens mor stekte vafler, på det flunkende nye vaffeljernet. Som hadde støpsel!

Hvordan Fia på bildet hadde kommet ut på steinen uti vannet vites ikke. Hun hadde iallefall ikke svømt. Kanskje var det pappa´n som hadde båret henne? Badedrakta i krepp, var ganske sikkert knusktørr. Den pleide å være det.
Fia søker den dag i dag tilbake til de blankskurte granittsvaberga. Ofte. Stedet hun hadde barndomssomrene sine, har en helt særegen plass i livet hennes fortsatt. Sommer som vinter. Jordbærstedet. "Sitt".
Hun har lært seg å svømme, men blitt litt mer klønete på å klatre. Og plukking av markblomster er noe av det hun fortsatt setter høyest på sommerstid.

13 kommentarer:

 1. Så herlig innlegg, kjære Fia :)

  Søtt barndomsbilde av deg !

  SvarSlett
 2. Noen ting endrer eg ikke og andre gjør det.
  Badedrakten var tørr da, ikke nå lenger.
  Søt "Fia".
  Ha en vakker dag ved sjøen.
  Mormorkelm :)

  SvarSlett
 3. Det var meget smukt at læse om din barndom og sikke nogle fine billeder! Jeg søger også gerne til steder, jeg husker med glæde fra jeg var en lille pige. Ha' en dejlig dag ved havet med din mor. Og hils O :-)

  SvarSlett
 4. Så nydelig tekst og bilde.
  :-) Du har jammen et vakkert Jordbærsted..
  Varm klem herfra

  SvarSlett
 5. Så koselig beskrivelse av barndomsminner, nesten som jeg kjente meg igjen bortsett fra svabergene. Mine minner er fra lange, myke og varme sandstrender med iskaldt vann i sjøen og jeg var redd alt som levde der. Småkrabber og glassmaneter.

  SvarSlett
 6. Å så fine minner fra barndommen Fia har og så flott badedrakt hun hadde.
  Det er ikke rart en blir trekt mot sjøen på varme sommerdager når en først har smaken på det.
  Kos deg med solen og strandlivet, Marit.

  SvarSlett
 7. Så koselig! Fia ser så søt og snill ut!
  Herlige minner å tenke tilbake på!
  Kom inn her for første gang, via en annen blogg.
  Mye fint å se! -Margit-

  SvarSlett
 8. Jammen har du også et klengenavn fra barndommen.mitt var Gladjohanne....for jeg skravlebøtte visst i ett, slik som ei som het Johanne....
  Jeg var nok litt motsatt fra deg, jeg elsket å bade, og var mer under vann enn over, jeg hoppa og stua, og elsket å ro i pram, og å stå opp tidlig for å fiske med bestefar

  SvarSlett
 9. For en koselig historie=) Håper du har en superfin sommer=) Vibeke

  SvarSlett
 10. Så søt liten Fia. :)
  Takk for deling av gode sommerminner. ;)

  SvarSlett
 11. Lovely pictures and sweet memories!!!
  Happy weekend!!!

  SvarSlett
 12. Jeg vil gjerne sitter med deg på klippen og ser etter skiper og sjøfugler og
  høre vinden blaser og bølger buse. Ha en fin helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du vil Viola, skal jeg ta deg og Ben med dit på onsdag kveld :) Gleder meg!

   Slett