torsdag 13. juni 2013

Disputas

Jeg har vært i disputas.
En kollega har gjort doktorgrad, der hun i sin studie har sett på effekten av rehabilitering av eldre i eget kommunalt senter kontra samme tilbudet på sykehjem.

Jeg var invitert til å overvære den store begivenheten på Sunnaas sykehus, der hun forsvarte avhandlingen sin. En høytidelig, spennende og interessant seanse, der doktoranden besto med glans.

Sunnaas sykehus er Norges største spesialsykehus innen rehabilitering og fysikalsk medisin.  Beliggenheten er ytterst på Nesodden, med en fantastisk utsikt over Oslofjorden

Om kvelden var det middag på Ingierstand bad.Ingierstrand bad ligger like sør for Oslos kommunegrense, i Oppegård. Oslo kommune har eid anlegget siden 1936. Det ble kjøpt for å sikre Oslo-folk tilgang til verdifullt rekreasjons- og friluftsområde ved sjøen. 
Anlegget ble tegnet på 1930-tallet av arkitektene Schistad og Moestue, i såkalt funksjonalisme. 

I sine glansdager var det 120 00 besøkende i betalingsbadet pr sesong. Det var satt opp dampbåt fra Oslo sentrum, som kjørte skytteltrafikk gjennom hele sommersesongen. Ingierstrand bad ble kalt fjordens Frognerseter.I dag er Ingierstrand bad nyrestaurert. Trekkplasteret på den flotte funkisperlen er den nyåpnede restauranten. Fikk du lyst til å ta deg en tur hit for å spise lunsj, er den store uteserveringen åpen alle godværsdager fram til 15. september. Det er ingen forhåndsreservasjon av bord ute. 

Vi fikk servert en 5-retters middag, med dertil hørende viner. Talene var mange, maten upåklagelig og utsikten utover fjorden vakker. I tidlige nattetimer bilte vi tilbake til småbyen. En stor dag!
15 kommentarer:

 1. Så morro å bli med på, da Elisabeth.
  Og den restauranten er flott. Det morsomme er at den var Robinson og Fredag sin restaurant i Magasinet sist helg. Jeg kjente igjen den på det første bildet ditt. Fine orange retro farger.......me like.
  Det å få 4-5-6retters middag med tilhørende vin, har jeg vær med på flere ganger, og det er såååå spennende og ikke minst GODT!
  Regner med du koste deg glugg ihjel.

  SvarSlett
 2. Så interessant å få bli med på. Jeg jobbet jo litt på rehabeliteringsavdelingen for eldre på det lokale sykehjemmet i vinter. Jeg trivdes godt, men følte meg litt utenfor siden jeg var der så skjelden. Hver gang jeg kom var det nye og ukjente pasienter og alle skulle ha individuelt stell som jeg ikke var kjent med. Det er nok bedre å ha en kontinuitet der man møter pasientene hver dag og vet hva de trenger.

  Sånt sett hadde det sikkert vært bedre å være på en avdeling for demens der det stort sett er de samme brukerne hver gang.

  SvarSlett
 3. Muy buenas imagenes..muy bonitas...un saludo desde Murcia.

  SvarSlett
 4. Det må ha vært en interessant seanse!
  Og så flott å få være med deg til Sunnaas og Ingierstrand. Jeg har ikke
  vært der etter restaureringen. Men et besøk der og på Ekebergrestauranten (er det samme arkitekt tro?) står på min ønskeliste.

  SvarSlett
 5. Gratulerer til din gode og flinke kollega! en anledning som må markeres, og det har jammen blitt gjort også Elisabeth, det ser en jo av bildene dine her. Sikkert morsomt å få være med på også :-)

  SvarSlett
 6. Gratulerer med din venninne, jeg ser dere koste dere.
  Så fine bilder fra turen deres.
  Maritklem.

  SvarSlett
 7. Gratulerer til din kollega :)

  Flotte omgivelser her, leeeenge siden jeg har vært her.
  Kun av og til, før i tiden, kjøre ut hit og gå tur...men, det var i mitt forrige, mens jeg ennå bodde i Oslo....

  Nydelige bilder, særlig de på slutten her.

  God kveld ønskes deg :o)

  SvarSlett

 8. Que esse Dia Dos Namorados
  Seja o mais Feliz da Sua Vida.
  Tomara , que esse Dia tenha reservado
  momentos de eterna felicidade.
  Não importa o Pais onde você esta ou mora
  essa Data deve ser comemorada com amor e muita Paz.
  Na postagem tem um presente é seu pode levar
  ficarei feliz em ver no seu blog.
  Um beijo terno e carinhoso.
  Um abraço pelo Dia consagrado ao amor
  e felicidade.
  Ontem não consegui fazer tudo que eu queria fazer
  por isso estou passando hoje no seu blog com
  muito carinho.Espero deixar
  você feliz com minha visita atrasada..
  Carinhosamente Sua Amiga ,, Evanir..

  SvarSlett
 9. Det var sikkert en fin opplevelse, ja! Og så så vakkert det var der!

  SvarSlett
 10. Spennende med disputaser. Og Ingierstrand må nesten oppleves for å forstå. Tror jeg :)
  Ha en flott fredag og en klem :)

  SvarSlett
 11. Sikke nogle vidunderlige billeder! Spændende at læse, hvad du fortæller, og tillykke med din kollega. Både maden, stedet og omgivelserne ser ud til at være en stor oplevelse. Ønsker dig en fin sommerdag - har sendt dig en mail.

  SvarSlett
 12. Jeg har vært på to doktordisputaser med tilhørende middag, og det var flott begge gangene. Disputasene er interessante, og det er jammen viktig å tenke på at det er disse forskningsarbeidene som bringer verden framover.

  En god middag er heller ikke av veien.

  SvarSlett
 13. Herlig og så fine bilder. Det husker meg, vi var i Oslo en gang noen dager og var Holmenkollen i hotel Rika med deilig utsikt til Oslofjorden. Fantastisk.
  Ha en riktig god uke. Klem fra Viola.

  SvarSlett
 14. "Jeg nekter" er etter anbefaling fra deg, Elisabeth=) Den boka synes jeg var utrolig bra! Veldig troverdig og ekte=) Høres ut som du har det fint og koser deg=) Vibeke

  SvarSlett
 15. Hei til deg, og takk for hyggelig hilsen! Stas med suveren doktor i kretsen. Og så lærte jeg litt om det ærverdige badet. Fikk også med meg dine flotte bilder fra Finnmark, kjekt å lufte seg litt! :)

  Ha en fin midtsommer!

  SvarSlett