torsdag 9. mai 2013

Starstrucked

Langsom morgenstart her hjemme, etter to intense og inspirerende dager på Helsekonferansen 2013 i Oslo.

Årets tema for konferansen var "Samhandling - innovasjon og kvalitet".
Tipptopp fordragsholdere som bl.a. Henrik Syse, Jonas Gahr Støre, Camilla Stoltenberg bidro med engasjerte innlegg, der fokus var på utfordringer i morgendagens helse-Norge. Om hvordan man kan tenke nytt og annerledes ifht helseforebygging, omsorgsteknologi, folkehelse, E-helse, U-helse, frivillighetsarbeid eller hvordan få flere menn inn i omsorgsyrkene. Men også mer reflekterende tema som prioritering, ledelse og etikk.

Samhandlingsreformen har nå fungert en tid, og de fleste helsepersonell har sett at den har virkninger i egen tjeneste. På godt og vondt. Engasjementet er stort over hele landet, og mange har etablert prosjekt og tilpassa tjenestene til den nye hverdagen.
Også min arbeidsplass var representert med den såkalte "Larviksmodellen". Et forskningsprosjekt der man har sett på effekt av vår type døgnrehabilitering i eget rehabiliteringssenter kontra tilbudet i korttidsplasser i sykehjem. På konferansen var vår oppgave å spre informasjon om dette, som et av mange prosjekt, på det såkalte Samhandlingstorget. Noe vi lyktes med. Sjekk disse "torghandlerene" :)
I forrige blogginnlegg fabulerte jeg om en svingom med sjølvaste helse-/omsorgsminister Jonas Gahr Støre. Dessverre må jeg skuffe dere når det gjelder dansen, men kan derimot meddele at jeg hadde den store overraskende gleden av å sitte ved hans side i lunsjen. WOW! Dønn tilfeldig satt han seg ned ved vårt bord. Ved siden av lille meg. Snakk om å bli starstrucked. Noe jeg også fortalte han. Ha ha.. Det var som om jeg hadde bomull i munnen. De første minuttene. Surrealistisk.
Etterhvert kom jeg heldigvis, med hjelp fra mine kollegaer på glid, slik at vi fikk formidlet våre synspunkter og budskap omkring rehabiliteringsvirksomheten i vår kommune. Han lyttet interessert, og stilte konstruktive spørsmål til alle rundt bordet. For en mann! Om jeg har syns denne mannen har vært sympatisk og flott tidligere, er han ikke blitt noe dårligere etter dette. At han dessuten tilbød seg å skjære opp maten til slagpasienten på hans motsatte side, som strevet med kniv og gaffel, toppet min oppfatning om at denne mannen er "hel ved".

Jeg svever fortsatt. Ha en god Kr Himmelfartsdag dere også ;) 


16 kommentarer:

 1. Interessant om et miljø som er helt fremmed for meg (traust regnskapsfører i alle år). Må være morsomt å ta del i så mange utfordringer.
  Flott lunsjpartner!

  SvarSlett
 2. Ohhh, så kult, da! Dette var vel nesten bedre enn en dans=) Høres ut som spennende dager! Jeg skriver eksamen og samhandling og brukermedvirkning som skal leveres 31.mai... så jeg burde jo egentlig ha vært der jeg også! Bra du har kost deg=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Hei Elisabeth
  Det var jammen ikke verst, å få selveste Støre til bords.
  Samtidig som du har vært i Oslo, har jeg vært i din by, og en svipp til Oslo ble det også......
  Deilig med en fridag i dag, synes mange. For meg blir det nok husarbeid som står på tapetet. Nemlig en uke siden sist det ble gjort noe som helst her hjemme.

  SvarSlett
 4. Hei,
  Jeg leser bloggen din sånn av og til. Synes du har mye bra om både "ett og hitt". Ekstra koselig at du fikk sitte til bords med helseministeren.
  Tror jeg hadde "svevd" litt, jeg også, etter en slik opplevelse:) Ønsker deg en fin dag forsatt. Mvh Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Titti.
   Tusen takk for hyggelig kommentar. Så fint at du ga deg tilkjenne. Akkurat slike smådrypp og tilbakemeldinger gjør dette med blogging morsomt. Velkommen tilbake skal du være.
   Håper du har gode vårdager der du er.

   Slett
 5. Heisann!
  Makan til bordkavaler skal du lete lenge etter, bedre med en prat enn dans der musikken overdøver all snakk!
  Jeg rev ut en artikkel om hans retorikk, tenkte jeg skulle bruke den i en undervisningssammenheng.

  Jeg håper å bli friskmeldt fredag. Legen glemte å ringe meg på tirsdag for å gi meg resultatet av den siste prøven, men kontordama leste i journalen at den var fin. Siden du er i helsebransjen kjenner du kanskje til infeksjon i blodkarene ... og hva det kan føre med seg av komplikasjoner dersom ikke kroppen får overtaket. Ingen behandling bortsett fra hvile og ro. Det har jeg prøvd på så godt jeg har kunnet, og det ser ut som om det har gitt resultater.
  Feiringa gikk over all forventning. Jeg dirigerte for det meste fra sofaen.
  Så ser det at det også blir noe av en lenge planlagt tur til Antibes. Får ta det som rekonvalens og opplading til normal arbeidsdag igjen, normal og normal: opplading til eksamen for elevene.
  Ha fin ukeslutt ;:OD)

  SvarSlett
 6. Det lyder som nogle spændende og udbytterige dage fra en verden, der langt fra det, jeg arbejdede med som lydtekniker! Ønsker dig en fin-fin Kristi Himmelfartsdag.

  SvarSlett
 7. Tak i lige måde. Det lyder som skønne dage. Mennesker, som formår at lægge mærke til andres problemer og ikke blot ser den anden vej, men spørger på en respektfuld måde, om de skal hjælpe; de mennesker tager jeg hatten af for. Det var godt at du fik munden på gled og fik fortalt om jeres projekt. Det projekt og samhandling kunne jeg godt tænke mig at høre mere om :-)

  SvarSlett
 8. Så moro Elisabeth !

  Heldig Støre som valgte ditt bord, og fikk sitte ved siden av søte deg, sier nå jeg :)

  Kos deg med fridag idag og straks...helg :)

  SvarSlett
 9. Så heldig du var da som kom så nær og fikk pratet med ham... Han var jo heldig som fikk deg ved sin side også. Han valgte nok med omhu. Han er en flott og klok mann, men da han kom med forslag om å kaloriberegne alle måltider på restaurant og kafé, ja da trodde jeg ikke mine egne ører. Det er det dummeste forslaget jeg har hørt fra ham noen gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingrid: he he…
   Under festmiddagen hadde toastmasteren gjort et nummer av nettopp dette, slik at alt det gode vi spiste var nøye beregnet når det næringsinnhold, fett-, sukker, saltinnhold. Glitrende morsomt powerpoint-presentert forøvrig.

   Slett
 10. Så mye entusiasme og engasjement i jobben er det lenge siden jeg har lest om. Da er vi trygge, vi som bor i Norge og har slike ressurspersoner å se etter oss!
  Og den lille gutten er selvsagt polsk.

  SvarSlett
 11. For en flott mann. Omsorg kan kanskje læres men den ekte omsorgen ligger nok medfødt. Ha en riktig fin kveld kjære deg!

  SvarSlett
 12. Ja, hvem hadde vel ikke hatt bomull både i hodet og i munnen av den bordkavaleren ;-)

  Det må ha vært både spennende og intressant!

  SvarSlett
 13. Å så artig da og kjempestas med så flott bordkavaler.
  Maritklem.

  SvarSlett
 14. Har lagt ut denne på min blogg til deg:

  Sjekk ut:
  http://annavattenkannastradgard.blogspot.no/
  http://godastunder-tokigaideer.blogspot.no/
  http://tradgardsflow.blogspot.no/
  og denne er absolutt min favoritt:
  http://havetid.blogspot.no/

  Her er det masse gøy!

  Klem.

  SvarSlett