torsdag 16. mai 2013

Magnolia

Her forleden var det dugnad i uteområdet der mor bor.  Jeg stilte med nødvendig utstyr. Etter dagevis med øsregn, skinte heldigvis sola denne tirsdagsettermiddagen.

Mor bor i et relativt nytt bofellesskap. Utearealene er delt inn i ulike rom. Her fins pergola med slyngende kaprifolium, frukttrær, roser, lave hekker rundt skjermede sittegrupper, steinbelagte gangstier, bunndekkende planter, gress, duftende urtehage etc. En perle av en hage der de ulike sansene blir stimulert.

På Nasjonalt kompetansesenter for aldring og helses nettsider Demensinfo.no kan man lese:
"Sansehager kan gi opplevelse av gjenkjenning, i tillegg til bevegelse i rom. Gjenkjenning kan gi følelse av mestring og dermed et bedre selvbilde. Det er nyttig å kjenne igjen noe en ser, hører, lukter, smaker eller har kjent, fordi det bidrar til trygghet. Duften av roser kan for eksempel gi minner om rosehagen man var så glad i."

Nå på denne tiden av året blomstrer den fantastiske Magnoliaen. Den ser ut til å trives like godt, slik som menneskene som bor der gjør.

Dugnadsarbeidet ble avsluttet med varm suppe i hyggelig felleskap, både beboere og pårørende.


5 kommentarer:

 1. Så flott det må være å ha sine kjære på et sånt sted hvor de har det så fint! Magnolia er vakre blomster!

  SvarSlett
 2. Åhh, tenk at det finnes et slikt sted. Der vil jeg bo dersom jeg en gang ikke klarer å bo hjemme=) Så fint at dere hjelper til=) Fin 17.mai og pinsehelg til dere=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Magnoliatrær er så flotte. Jeg går forbi et slikt tre når jeg går til jobb.
  Sikkert veldig koselig der din mor bor. Alle er vel glad i blomster?......men for tiden regner de bort, de få jeg har ute, sukk.....

  SvarSlett
 4. Så flott at en slik hage har blitt laget i dette bofellesskapet!

  Interessant å lese at:
  - duften av roser kan for eksempel gi minner om rosehagen man var så glad i..... så lurt.

  Vakre, vakre magnoliatreet !
  Håper min buske her nede i Italia, en dag vokser seg stort - til ett treet !

  God 17 mai feiring min kjære bloggvenn, klem herfra :)

  Ciao

  SvarSlett
 5. Det er dejligt, at din mor bor i et bofællesskab med smuk beplantning og forskellige uderum! Jeg er sikker på, at blomster er godt for demente. Jeg er lige kommet hjem fra min moster, som nu også bor i et hyggeligt bofællesskab. Hendes lille have var en fryd af udsprungne blomster.

  SvarSlett