onsdag 15. mai 2013

Lun

Jeg er i gang med et nytt strikkeprosjekt. Utgangspunktet var behov for en bomullsgenser. En sommerlig sådan. Du vet, en slik som man på hustrige sommerkvelder danderer over skuldrene.

Pickles er et nettsted jeg nylig har kommet bort i. Her selges garn, oppskrifter  - men de legger ut noen gratisoppskrifter også.  En slik har jeg benyttet meg av. Og modifisert den opp til min størrelse.

Å strikke opp-ned er bare gøy. Og lettvint. Krever ingen montering. Denne teknikken er litt annerledes enn de andre oppned-genserene jeg har strikket. Den har et morsomt rillestrikkfelt fra skuldrene. Her legges maskene ut gradvis, og armene fortsettes i rillestrikk. Mens resten av genseren er i glattstrikk.

Denne gang valgte jeg Pandora bomullstråd i kombinasjon med Plum kid mohair. Pinne nr 4. Det gir bomullskvaliteten er myk, lett look.  Jeg har tro på dette prosjektet.
10 kommentarer:

 1. Ser v eldig flott ut. Denne llikte jeg.
  Klem

  SvarSlett
 2. Ser du også har fått besøk av I ringo.....mistenker det er nettsøppel...

  Har også sufert innom pickles sin hjemmesiden, mye fint.
  Denne genseren så da perfekt ut til sommersbruk !
  Elsker fargen :)

  Tvi tvi videre, du er jo straks ferdig....
  min strikkejakke har ikke sett mye til meg i det siste, har rett og slett ikke tid til den, stakkars...

  SvarSlett
 3. Dessverre trenger vi slike gensere på sommerstid også...den ser myk, god og lun ut i delikat farge.

  SvarSlett
 4. Den ser myk og god ut, så flink du er med håndarbeide Elisabeth.
  Ha en strålende dag.

  SvarSlett
 5. Jeg elsker pickles og har handlet både strikkeoppskrifter og garn der=) Denne ser jo superfin ut=) Håper du har det bra=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Heisann Elisabeth
  Der var din sommergenser på plass, ja. Blir nok god i bomull også, og den oppskriften har jeg faktisk tittet litt på, jeg også.....men nå må det være nok med disse "sommergenserne" for en stund. Jeg sitter nemlig med min på nå, og det helt noe annet ute enn sommer, iallefall , hi hi.....
  Pickles Hamar jeg fulgt ektepar år, og det er flotte oppskrifter de kommer med, slik at alle kan strikke noe enkelt til seg selv. Det behøver ikke alltid være så innviklet og vanskelig.

  SvarSlett
 7. Trykkleif was here......;)

  SvarSlett
 8. Det er skøn, Elisabeth - du er så dygtig med håndarbejde, og jeg husker stadig den smukke håndstrikkede sweater, du havde på, da vi mødtes.

  SvarSlett
 9. Fin genser i delikat farge ; ) Du er virkelig en strikkemester!
  Håper dere har fine vårdager... Her er det sommer og VARMT!
  Jentene våre er på besøk så vi kooooser oss ; )

  Klem til deg

  SvarSlett