mandag 1. april 2013

Ut mot havetOm det er Fliflet Bræin eller Rune Rudbergs musikk du assosierer med når du leser overskriften, er ikke godt å si.
Kystpåske for oss, vil si turer ut til havet. Påskeværet her jeg bor har vært solfylt, med nattefrost og fullmåne. En av dagene kom havtåka sigende.
Jeg bor i et naturskjønt område, sør i Vestfold. Langsmed sjøen går en 36 km lang kyststi. Kyststien går gjennom forskjellig natur; nakne svaberg i granitt, sandstrender, grunne viker og gjennom ulike typer skog.

Folk flest er nå lei snø og kulde, og søker barmark og vårtegn. Til kyststien valfarter folk. Til og med fra nabofylket kommer de. Enkelte steder var det første påskedag reine folkevandringa. For oss som er lokalkjent, finner vi steder der vi kan være mer for oss selv.
Et av de fineste stedene på denne turen er Mølen. Her går det store raet gjennom Vestfold ut i havet, og her finnes en enorm rulletsteinsstrand som kan imponere den mest blaserte naturelsker. Hver vår er Mølen første møte med norskekysten for utallige trekkfugler. På turen i går hørtes livlig fuglekvitter, så jo da "det ær låvands" - det blir vår i år også.

12 kommentarer:

 1. Takk for turen Elisabeth. :) Det så da veldig kjent ut der. :D
  Ha en flott siste påskedag. ;)

  SvarSlett
 2. Takk for du tok oss på en liten tur langs havet !
  Elsker slik natur, som du vet, og dette minte meg om fine Tjøme, sukk....

  Ser at all snø er borte på dine trakter nå?
  Håper inderlig det, vi snur nesen hjem igjen slutten av uka.....
  håper jo å bli møtt av litt vår stemning da, vettu :)

  Snart kurs på oss.......!!

  SvarSlett
 3. Så utrolig fine bilder=) Rene kunstverkene, spesielt det andre bildet! Det synes jeg var fantastisk=) Håper dere nyter den siste påskedagen=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Sikke nogle vidunderlige billeder! Dejligt at du har været ude og nyde naturen her i påsken, og at I har haft fint vejr. Vi kørte til Dyrehave nord for København i dag, men der var nærmest folkevandring, og det var umuligt at komme af med bilen :-) Glædelig 2. påskedag!

  SvarSlett
 5. Så vakkert det er langs kyststien deres, jeg liker også veldig godt og gå langs fjorden nå på våren.
  Å ja det er en fordel å være lokalkjent på dager som dette, for der vrimler med folk.

  Jeg sender pakken i morgen så da har du den om noen få dager.
  God ny uke, Maritklem.

  SvarSlett
 6. Takk for hyggelig kommentar hos meg, Elisabeth. Det ser ut som om du har litt av hvert på gang i hagen din også. Mølen er et yndet turområde for oss også selv om vi bor i Åsgårdstrand.

  SvarSlett
 7. Mølen er flott, det er en stund siden jeg labbet der, men glemt er det ikke.
  Ha en deilig dag som hviler på gode påskeminner.
  Mormorklem :)

  SvarSlett
 8. Så flotte bilder Elisabeth, og jeg kjenner meg jo igjen :)Har vært mye på Mølen.
  Ha en fin uke :)

  SvarSlett
 9. Herlige Mølen. Hadde bestemt meg for en tur hit og til Stavern i påsken, men ble ovverasket av en forkjølelse, så det ble hjemmesitting med strikketøy, rødvin og kaffe. Heldigvis var vi til middag hos venner en kveld, og fikk samlet en gjeng her hjemme også, så litt har jeg da opplevet i påsken, jeg også.
  Nydelige bilder du har tatt, Elisabeth. Best likte jeg det som nesten er helt sort/hvitt. Lekkert er det.

  SvarSlett
 10. Heisann!

  Det var tross alt deilig å sitte i solveggen på Lia og nyte dagene i påska. Vi kjører gjennom Vestfold for å komme hjem fra Gautefall. Nå er det bare kyst og hav for oss framover, men på den andre sida av fjorden!
  Ha fine dager ;:OD)

  SvarSlett
 11. Har ikke vært på din kant av landet men det ser utrolig fint ut, bildet fra rullesteinsstranden var magisk:) Det er fint langs kysten, vi har et par perler her også. Bør ta meg en tur og ta litt bilder jeg også snart, jeg glemmer det så fort når jeg har det tilgjengelig utenfor døren hver dag...

  Fin kveld og fortsatt god uke,
  varm klem:)

  SvarSlett
 12. Så utrolig vakkert! Takk for at du deler dine bilder. Jeg føler virkelig at jeg er på tur ut. Det er ingenting som slår vakker natur! Klem fra Ellen.

  SvarSlett