fredag 29. mars 2013

Påskedessert


Slekta har vært her på påskemiddag. En god anledning til å samle de unge og eldre i familien. Noen timers samvær, snakk og spas. Ikke så ofte vi samles, men desto hyggeligere når vi får det til.


Appelsintiramisu var en frisk avslutning til lammestekmiddagen. 

Er du opprådd og i tvil om hva du skal servere til dessert denne påsken, prøv denne da vel!

Aller først:
Mascarponekrem:
3 eggeplommer
2 dl sukker
250 gr Mascarpone
2 dl kremfløte
1 eggehvite

Visp eggeplommer, sukker og mascarpone. Visp kremfløte for seg og bland forsiktig inn i ostekremen. Pisk til slutt eggehviten stiv og skjær i kremblandinga.




2 appelsiner: Skjær filetene ut av appelsinene, og legg de til side.

Klem ut safta av appelsinrestene. Tilsett 3 ss Cointreau appelsinlikør.

1 pk Savoiardi-kjeks/"Fingerkjeks"/Ladyfingers

Montering:
Legg et par ss av kremen nederst i porsjonsskåler, så et par/tre kjeks som dynkes med appelsinsaft/cointreau-blandinga, oppå her et par/tre appelsinfileter, og på toppen litt krem igjen. Pynt med appelsinfileter og revet appelsinskall.

Lag en stor bolle med flere lag istedetfor porsjonsskåler, hvis du heller ønsker det. Det gjorde jeg.



13 kommentarer:

  1. Mmmmmmm...det der hørtes kjempegodt ut. Mannen i huset har Tiramisu som sin favorittdessert, men jeg har aldri laget det...

    Nå er det slutt på påskemiddager,kos og vin for oss. Studenten har reist til sin far og jeg drar i morgentidlig på tre dagers jobbturné og påsken er over for oss for denne gang. Nå ser jeg frem til pinsen for da skal jeg ha helt fri.

    SvarSlett
  2. Nammm, ligner litt på min " bruk det du har skapet påskedessert". Appelsin, philadelfiaost, gele og kremfløte.. Jeg skal huske denne oppskriften...ser enda bedre ut..

    SvarSlett
  3. dette ser godt ut. Må lagre oppskrift til senere.
    Klem

    SvarSlett
  4. Dermed var det nok en spise ned i oppskriftsmappen :)
    Takk skal du ha, den skal prøves (men må vente til Polet har åpnet igjen)
    Ha en vakker dag og så håper jeg solen lyser hos deg også. :)
    Mormorklem :)

    SvarSlett
  5. Artig vri på den tradisjonelle italienske, tiramisu desserten,
    som er såååå god - tiramisu, har du sikkert hørt, betyr: Dra meg opp !
    Og med litt appelsin smak, blir det kanskje ennå lettere å "dra seg opp" etter en deilig påskemiddag...?

    Fortsatt god påsken, ser du er på nett igjen, Elisabet, bra !
    Ciao

    SvarSlett
  6. Mmmmm...dette høres og sees veldig godt ut. Vi spiste jo Tiramisu da vi var hos deg, Helen og jeg, og den har jeg ikke glemt, vet du. Med appelsiner smaker den sikkert like god og frisk.
    Vi skal ha venner på påskemiddag i morgen, og da skal jeg lage eplekake til dessert, med en deilig krem til, som skal gi den litt ekstra smak.
    Ellers strikkes det som bare det, og du er vel strax klar til et nytt prosjekt?

    SvarSlett
  7. Åh, hvor lyder det lækkert, Elisabeth - din appelsintiramisu skal helt bestemt prøves også her! Tak for dejlig inspiration og god påske videre!

    SvarSlett
  8. Mhhhh - herlig. Det var sikker veldig delikat.
    I morgen kveld l jeg lager en Quiche Lorraine. Kanskje jeg lager din herlig Tiramisu dertil som dessert fin med appelsiner!!!
    Fortsatt god påske Elisabeth.
    Stor klem Viola

    SvarSlett
  9. Som svar på spm ditt:

    Nærmere Roma, enn Firenze, fra Roma vil jeg tro 1 time og 15 min,
    fra Firenze vil jeg tro ca. 2,5 time....

    Tenkte denne parken var noe du ville like, ja....hehehe

    :o)

    SvarSlett
  10. Mmmm, det hørtes veldig godt ut=) Høres ut som dere koser dere i påska=) Vibeke

    SvarSlett
  11. Namnam! Må prøves, men må ha åpne butikker først...
    Tilbake etter ei uke ved sjøen - mye å lese på ennå, så det blir litt stille på bloggen enn så lenge! Men ser deg jo også på Instagram;)
    Det blir påskelam her i dag, med nesten hele familien, lillesøster må jobbe...
    Fortsatt fin påske:)

    SvarSlett
  12. That looks absolutely delicious!!!
    Love the picture of the beautiful flower too!

    SvarSlett
  13. Hmm, det hørtes veldig godt ut:) Har faktisk aldri brukt Mascarpone enda, litt rart siden slike oster er helt "opp min gate". Må prøve denne.

    Ønsker deg ei fortsatt fin påske,
    god klem til deg:)

    SvarSlett