lørdag 2. mars 2013

Nidaros

Sørkeforkjøla, med veska full av Kleenex og et par Paracet innabords, bega jeg meg ut på vandring i bartebyen. Jeg hadde gledet meg til en fotosession omkring domkirka. 4 grader, skyet, glimt av sol.Nidarosdomen er en mektig katedral. Olav den helliges gravkirke. Byggeår ca. 1070 til ca. 1300. Bygd av klebestein i gotisk og romansk byggestil. I middelalderen et viktig pilgrimsmål for hele Nord-Europa. Kirken er rik på ornamenter og steinskulpturer, og har mange imponerende glassmalerier. (Info hentet fra Wikipedia)

For dere som ikke har vært her: Reis! Må oppleves!

6 kommentarer:

 1. Ja, denne må jeg se engang !

  Flott skue - og vakre bilder.

  Håper du blir bedre til ikveld, da....
  god bedring :)

  SvarSlett
 2. Er du i Trondheim igjen? Norges fineste by! Helt objektivt=) Håper du koser deg. Vi tilbringer helga i Paris=) Kooos deg=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Helt enig..den er flott og majestetisk. Synd at du skulle bli så forkjølet, men fint å se at du gjør det beste utav det. Ha en nydelig Trondheimslørdag.

  SvarSlett
 4. Uansett hvem man er, om man tror eller ei. I Nidarosdomen blir man andektig. Jeg blir like satt ut hver gang. Som du sier: absolutt verdt et besøk!

  SvarSlett
 5. Rigtig god bedring, Elisabeth - det var synd at du er blevet forkølet - men sikke en dejlig oplevelse at se Nidarosdomen! Den er helt enestående smuk.

  SvarSlett
 6. Uff, så kjedelig med en slik forkjølelse på tur da......med min bihulebetennelse svakt i minne fra Berlinturen vi hadde sist sommer. Håper du er litt bedre nå. Leste hos Helen at du er på tur IGJEN!
  Har aldri vært å sett Nidarosdomen. Den flotteste kirken hittils, er Sagrada Familia i Barcelona, som jeg bare MÅ se igjen.

  SvarSlett