tirsdag 26. mars 2013

Dansk retro

På benken her hjemme. Dubbeditter fra barndomshjemmet. Ekte søttitalls. Dansk leirgods. Teak lokk. "Knabstrup" stemplet under. Made in Denmark.Jeg liker formen og design. Vekker minner. Fra rekkehuskjøkkenet på søttitallet. Og mammas særlige evne til kokkelering. Samt å gjøre det hyggelig rundt seg. Og for andre.


           


Noen som kjenner til Knabstrup keramik, og kan fortelle meg litt om det?

9 kommentarer:

 1. Sikke nogle dejlige keramikting du har! Jeg kan tydeligt huske perioden, hvor de var i næsten alle køkkener, og min mor havde et saltkar med teaktræslåg. Jeg ved desværre intet om Knabstrup keramik, men du kan helt sikkert læse om det på nettet. Ønsker dig en fin-fin dag!

  SvarSlett
 2. God morgen kære du. Jeg kender byen Knabstrup, den ligger ikke så langt herfra. På vej mod Holbæk, et sted i nærheden har jeg købt min hund Aimee. Men det er en anden historie! ;)

  Jeg kendte ikke til Knabstrup Keramik, men fint og hyggeligt ser det ud. Og jeg fandt denne side, hvor du kan se mere http://knabstrup-keramik.dk/Knabstrup-Keramik.htm.

  God påske til dig og dine. Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann Lene. Tusen takk for linken. Spennende å vite mer. Ønsker deg og dine god påske også. Klem igjen.

   Slett
 3. Så fin keramikk det er sånne små ting en blir glad i.
  Ha en strålende dag.

  SvarSlett
 4. hei Elisabeth.
  Sånne fine ting, vekker minner. Jeg har ikke hørt om disse fra Knabstrub, men jeg kjenner bare til Knabstruber, som er en hesterase.
  Jeg kan huske Figgjo-keramikk, hos min bestemor. Det er god barndomsminner. Og jeg ser dem stadig når jeg er innom en brukshandler. Men jeg lar dem stå, jeg har nok ting i skapene mine.
  Ønsker deg en riktig fin påske. Klem

  SvarSlett
 5. Jeg kjenner det ikke igjen, men jeg elsker retro, og ting og tang med sjarm=) Håper du koser deg og har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Jeg kjenner ikke til det merket, men skjønner tanken om minner fra barndommen. Jeg har også tatt med meg noen få ting fra min fars hus som blei solgt forrige uke....

  SvarSlett
 7. Heisann!
  Nei, dessverre, men det er vel noen danske bloggere som er innom hos deg, og vet noe mer enn oss norske!
  Koselig med gamle ting som vekker minner. På Lia er det rene kremmerstua, Hanne og Magnus elsker å samle på ting og tang fra 60-tallet. Været blir ikke så aller verst, så vi fyller bilen i morra og setter kursen mot Telemark.
  Fortsatt go´påske ;:OD)

  SvarSlett
 8. Koselig med gjenstander som gir enn fine minner, har enkelte ting og tang jeg også i hjemmet vårt i Norge.

  Kjenner ikke til keramikk merket.....beklager.

  God påske !

  SvarSlett