søndag 18. november 2012

Madklubben


I København florerer det av lekre spisesteder, kafeer og restauranter. Noe av det beste med å være ute å reise, er gode mat- og drikkeopplevelser, syns jeg.

Av Vibeke med bloggen 4 i Kiellandsgata hadde jeg fått anbefalt restauranten Madklubben. Hun hadde noen helger tidligere vært på jentetur til København, der de hadde spist på overnevnte.

På nettet leste vi at i København fins det intet mindre enn 4 Madklubben-restauranter. Vi reserverte bord på Madklubben Vesterbro. Det angret vi ikke på. For dette var et populært sted! Her var sultne mennesker rundt alle bord.

Stedets interiør er rustikt og lunt. Konseptet er slik at man tilbys lekker, fristende mat og drikke, til en ualminnelig fornuftig pris.

I stedets manifest kan man bl.a. lese:

[1] vi sørger for god vin & mad i pæne omgivelser - vi fortæller ikke lange historier om maden & kender ikke til de intime detaljer omkring vinenes tilblivelse.

[2] du er selv en aktiv deltager i måltidet; du skænker selv & læser dig selv til elementerne på tallerkenen - derfor kan vi servere gode råvarer & store vine til billige priser.


Vil du se hva jeg spiste?
Til forrett valgte jeg malt kalverelette med Dijonsennep, sylteløk og fennikkelbrød.
Til hovedrett ble det ovnsbakt fisk ("Kuller" på dansk) på en seng av gulrotmos.


Og som en søt avslutning på det hele granateplesorbet, skumfiduser med lakris- og sjokoladepulver. Sukk!
I manifestet leser vi videre:

Vi sætter stor pris på kvalitet – det skal være godt, ligetil og uprætentiøst. Vi mener, at fokus skal være på produktet – det håndgribelige – og her hos os er der hverken tale om pompøsitet eller fine fornemmelser. Vi ønsker blot, at alle vores gæster skal få en god aften hos os.


Dette kan vi skrive under på. Det ble en vellykket aften på Madklubben. For oss alle tre.
(Det eneste minuset ved det hele, var at volumet på musikken var litt høy.)

Likevel, hit kommer vi gjerne tilbake. Ikke sant, K og A?

Så tusen takk for anbefalingen Vibeke! (Nok en fin ting med bloggingen. Nemlig lure reisetips å plukke opp, både her og der.)8 kommentarer:

 1. Åhh, så koselig at dere likte den. Det er jo alltid litt skummelt å anbefale for man vet jo aldri om det faller i smak=) Så synd musikken var høy, mener det ikke var musikk der da vi var innom. Ser ut som dere fikk supergod mat=) Fin søndag til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Hvor er det dejligt, at du kan lære mig lidt om København og gode madsteder - tusind tak for anbefalingen, Elisabeth! Jeg må have Monsieur med på Madklubben :-)

  SvarSlett
 3. Dit vil jeg. Nå. Snart. I går!

  SvarSlett
 4. Ser ut som en skikkelig kosetur for flotte damer....

  SvarSlett
 5. OOOFFF - ut på kjøkken, straks. Jeg blir så himla sulten av de lekre bildene.
  Fristet til gjentagelse forsto jeg. (så mest på maten)
  Ha en fin kveld :)
  Mormorklem

  SvarSlett
 6. Snakke du om trivsel! og så får man lyst til å besøke Kjøbenhavn igjen å :-)

  Vet du, har møtt mange av mine bloggvenner jeg også, og det har bare vært positive opplevelser. Magefølelsen er til å stole på faktisk, en har en god følelse i magen, og når en endelig møtes er det som om en har vært venner hele livet, underlig underlig.

  Ordbkreftelse ja Elisabeth, vet det er kjempekipt, men vet det faktisk er mange her inne i bloggverden som har fått herpa bloggene sine med virus. Bilder har forsvunet for så aldri å dukke opp igjen, og passord har ikke passa om du forstår, trist tanke da, ikke komme inn i egen blogg. Derfor har jeg valgt den ordbeskyttelsen. Selv med den påslått har jeg hatt trøbbel en gang, satt i Barcelona og fikk spørsmål på FB om jeg hadde sletta bloggen.... ble svett da gitt, bare rot og tull, men fikk hjelp via `norske bloggdamer` på face, noen vet noe alltid heldigvis, puh!

  God start på uka til deg, vi vet jammen ikke ordet av det før det er fredag igjen, he he

  Anneklem.

  SvarSlett
 7. Looks rather delicious...!

  SvarSlett
 8. ...og tusen takk til deg, Elisabeth - som bringer dette videre til oss andre i blogglandia !

  alltids greit med restaurant tips i utlandet, og da særlig Køben, som jeg tror maaange er glad i ?

  Vært ute med min venninne som bor i Oslo, og hun syns det var sååå leit vi ikke fikk til tur til Køben, av grunnen du vet.....da vi har greid å være der to år på rad, ved juletider....så joda, nesten en tradisjon å regne med.

  SvarSlett