tirsdag 23. oktober 2012

Oppned

I høstferien strikka jeg en genser. Til meg selv. En sennepsgulgrønn bløt, lett sak.

Garnet er den myyykeste blandings mellom BC babyalpakka og Air fra Du store alpakka. Pinne nr 5.

Sylvia med bloggen 'Sukker og kanel' inspirerte meg på siste strikkecafe' til å kjøpe garn. Jeg brukte hennes egenproduserte oppskrift på 'Oppned-genser'. (Jeg har forresten strikka den i et annet garn 'Flame' fra BC garn tidligere. Den genseren har jeg gitt bort).

Oppned-oppskriften er lett som en plett. Både å strikke og i gram. Det vil si at man begynner øverst i halsen, legger gradvis ut til armene, og strikker seg nedover til man ikke gidder lenger, eller syns den er blitt lang nok. Superenkelt og veldig moro. Og best av alt krever ingen montering til slutt.

Skal si dama blei superfornøyd med resultatet. Thumbs up!

Hun påstår at genseren er enklere å strikke enn sjølvaste Skappelgenseren! Og kan dessuten medgi at hun har begynt på en slik også. På tross av at hun tidligere i høst har sagt at DEN skal hun iallefall ikke strikke...

Men denne gangen er det ikke til seg selv, men bestilling fra ei av sine egne fine


Så slik kan det altså gå.

Er du rammet av Skappelfeber'n?

- Posted using BlogPress from my iPhone

8 kommentarer:

 1. Hvor er den fin - tillykke med den flotte genser, eller sweater som vi siger her. Sikke en dejlig farve og enrigtig god facon.
  Med hensyn til lørdag den 10/11 er det perfekt for mig - bare fortæl senere, hvad tid vi mødes.
  Ha' en god aften!

  SvarSlett
 2. Jeg har strikket en dongeriblå til Revisoren og en rød til Studenten....jeg blei så misfornøyd med den røde (for løs, for ujevnt strikket og ikke fint montert) at jeg lovte en ny og da ville hun også ha blå.... Som min venninne sier " Genseren er å betrakte som et pledd"...,,

  SvarSlett
 3. DEN likte jeg Elisabeth! Herlig farge å med DET nydelige fargesprakende skjerfet!

  Ønsker deg en GOD onsdag! Klem er på vei vestover...

  SvarSlett
 4. Så fin den genseren ble=) Ja, her har jeg fått skikkelig strikkedilla, og det er etter hvert vanskelig å prioritere tiden!!! Har jo lyst til så mye, men rekker ikke alt. Fin dag til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Heisann
  Jammen ble genseren din fin, Elisabeth. Og den fargen er det ikke alle som kler, men det er DEG, den fargen. Regner med den vil bli brukt mye fremover, siden det er meldt kaldere vær. Min er på nesten konstant!!
  Jeg er ikke bitt av Skappel-feberen, siden kundene mine er det, he he.... Nå er det julegavestrikking, men kremt, først noen småtterier til meg selv.
  Ha en fin dag. klem

  SvarSlett
 6. Nydelig genser du har laget, og herlig farge!:)Hilsen Else Britt:)

  SvarSlett
 7. Looks like a very cosy jumper...perfect for winter!!!
  Clever you!!!

  SvarSlett
 8. Niks !

  Skappel genser,n strikket jeg da jeg var 18 år på slutten av 1990 tallet, som jeg tror mange gjorde da....så den er vel ikke helt hennes "egen" oppfinnelse ?.... men når det er sagt, SUPERT at hun får motivert unge, nye strikkere - det trengs alltid :)
  En fin måte å lære en ny generasjon.

  Så til din genser:- DEN vil jeg gjerne herme etter !!!!
  Likte måten ermene "liksom alt er i" - ser dog litt ut som en raglanfelling...?....mao, DEN MÅ du vise meg, hvis vi greier å få til høst.blogg.treffet.vårt.

  Ser Mamma har sneket seg inn her før meg, og som du vet er hun hos meg denne uken. Så hun satt på mitt lille kontor igår, og hun sa hun ville surfe innom bloggene hun følger...thiiiiii - søtt !

  God dag ønskes deg, du flinke :))

  Hilsen Helen, og idag er det blå himmel på Tjøme og solen titter frem, hurra, hurra !!

  SvarSlett