mandag 21. mai 2012

Ødelund

Langt ute på landet ligger det. Favorittgarteriet. Lite og personlig. Mellom jordbæråker og irrgrønn løvskog. Med den livligste fuglekvitter som underholdning.
Den lune, hyggelige gartneren driver på gamlemåten. Fritt for kjeder og hagetrender. Tid til en snakk, eller å dele generøst råd om plantenes ve og vel. Plantene han selger er kraftige og flotte, og ofte litt annerledes utvalg enn andre steder.
Å komme inn i drivhuset er et sansebombardement. Dufter, form og farger i alle variasjoner, mens nattergalen lokker forførerisk i bakgrunn.
Jeg nyter å ha tid på disse gartneribesøkene. For det blir alltid flere turer hit i løpet av sesongen. Første besøk er i starten av mai, da den sedvanlige bursdagsgaven til bror og svigeRita skal kjøpes inn. - To blomsterampler med utradisjonelle sammenplantninger.
I dag var det vår egen hages tur. Sjekk utvalget! Blir så avgjort ikke siste.

- Posted using BlogPress from my iPhone

5 kommentarer:

 1. Sikke et dejlig udvalg af planter! Jeg kan godt forstå, du holder af at besøge gartneriet - den slags er også lige noget for mig :-)

  SvarSlett
 2. Reine godteriutsalget dette her.... Man får bare lyst til å kjøpe så mye. Skulle ønsket vi hadde bedre klima slik at plantene slapp å stå utendørs i kuling og regn....

  Men nå, nå skinner solen.....

  SvarSlett
 3. Første gartneri besøk om våren... heldige du! ; ) Jeg forstår du nyter det Elisabet!!
  Ser på nettaviser at sommeren har ankommet Norge! : ) Beste tida av året dette! T og jeg sitter med kaffekoppen å leser aviser nå på morgenen... et av bildene har tittelen "sommerkveld ved Mjøsa"... lengter hjem nå!

  Ønsker deg nydelige soldager Elisabeth! Klem til deg

  SvarSlett
 4. Ingenting er som gartneribesøk om våren, Elisabeth. Jeg prøver å passe på de fine amplene mine så godt jeg kan. Men hva har vi gjort som fortjener denne varmen nå? Vi må ha vært skikkelig snille. Her sitter vi med dørene pip åpne alle veier og nyter forsommeren. Hatt besøk av mureren som har stelt litt pent m kakkelovnen. Nyt våren i Larvik!

  SvarSlett
 5. What a fantastic assortment of flowers!
  Looking forward to seeing pictures from your garden on your blogg after your visit to the "gartneriet"!

  SvarSlett