lørdag 10. mars 2012

Gå planken!

På min arbeidsplass har vi tilbud om personaltrim 1 time hver fredag. Lønnet trening altså. Hva denne treninga består i varierer. Noen ganger er det innebandy. Eller sirkeltrening. Andre ganger er det instruerte timer med aeorobicliknende trening.

I går hadde vi styrketrening i sirkel. Du god tid! Her snakker vi "styrketreningsdødaren"!

Vi var delt inn i to grupper. 10 ulike øvelser som skulle gjøres i en bestemt rekkefølge.
Ene gruppa startet med en øvelse f.eks. spensthopp, som skulle gjøres 10 repetisjoner. Mens den ene gruppa gjør spensthopp, står den andre gruppa i "planken". Mellom hver øvelse må vi løpe ei runde i treningssalen.
Gradvis bygges disse 10 øvelsene på hverandre, slik at vi alltid starter med spensthopp, så 10 x sit-ups, så 10 x biceps vha strikk osv. Det vil si at tida man står "planken", forlenges ettersom de andre øvelsene bygger på hverandre.

Jeg jobber i et ungt miljø. Vi har ofte studenter i praksis hos oss. Denne treningstimen ble presentert av idrettshøyskolestudenter for en tid tilbake.
Jeg kan ikke si jeg elsker styrketrening. Tvert om. Jeg liker å være i aktivitet, men kan også være rimelig makelig anlagt. Alt avhengig av situasjon og motivasjon.

Men jeg forstår at slik trening blir viktigere og viktigere dess eldre man blir. Fordi musklaturen svekkes i den naturlige aldringsprosessen. Og med normal slitasje i leddene tregs styrke i musklaturen rundt. Så da så.

Godt å få drahjelp til "kjedelig", nødvendig trening av unge entusiastiske kollegaer.

Med det resultat at jeg måtte omtrent gå baklengs ned trappa i morres...


Kanskje jeg skulle gjøre som denne karen her på mine gåturer i vårværet framover?


8 kommentarer:

 1. Stakkars deg da - baklengs ned trappen.
  Har trent volley jenter og gutter i mange år, og bruker stadig sirkeltrening med stasjoner som inneholder både spenst og utholdenthet.Er visst blitt kjempepopulært med idrettsbasert trening igjen hører jeg.
  Skikkelig slit, men effektivt.
  Super helg til deg.
  Bente

  SvarSlett
 2. Sporty deg..... Jeg er altfor lat til slikt og liker meg best på yogamatten og på tur i skogen. Imponert!

  SvarSlett
 3. He he , høres slitsomt ut... Men du er flink! Å som du sier, det er viktig å holde skjelettet på plass! ; ) Snart 50 veit du! ; D

  Tom og jeg har akkurat kommet hjem fra ei helg i Shanghai ; )

  Nå teller vi ned til påskeferie! Håper det fortsatt er snø i fjellet!?

  Klem til deg!

  SvarSlett
 4. Hvor lyder det godt, at I kan få motion 1 time om ugen i arbejdstiden ! Men lidt voldsomt at du næsten måtte gå baglæns ned ad trappen. På min arbejdsplads kunne vi få 15 minutters massage hver 14. dag, og det battede ikke rigtig nok.
  Rigtig god søndag til dig, Elisabeth!

  SvarSlett
 5. utstår ikke slik trening : ) men det skader neppe å ta en økt eller to av sorten.. som du sier.. har vel mer med at man er makelig : )

  ha en fin søndag !

  SvarSlett
 6. Sprek du vil eg sei - eg skulle nok trenge til litt slik trening etter 14 dagar under sydens sol....Takk for fine ord hos meg - god veke og klem:-))

  SvarSlett
 7. Too sporty for me I'm afraid...but I do love walking!!!

  SvarSlett
 8. Tar meg heller en real gå tur, men så er jeg en "gammel mormor" også :-)
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett