lørdag 25. februar 2012

Gymposen

Inspirert av Madames huskeblogg fikk jeg lyst til å blogge om denne:


Gymposen min. Ble sydd på barneskolen i håndarbeidstimene. Tror det må ha vært i tredje eller fjerde klasse? Tett i tett med små sting. Sydd for hånd. Frøken Fleiner var streng med det at hver rute skulle ligge inntil hverandre, og stingene skulle være lik størrelse.

Alle jentene i klassen sydde maken. Kun initialene og fargen på stoff og garn var forskjellig. Guttene og jentene var delt i disse timene, husker jeg. Guttene var på "sløyd'n" og jentene på "håndarbeid'n". Så byttet vi etterhvert.

Posen ble brukt til å frakte turndrakta (i krepp) og gymsokkene fram og tilbake til skolen. Posen er liten. Kan ikke huske vi hadde med håndkle, eller at vi dusjet etter disse gymtimene?
I dag bruker jeg gymposen til å oppbevare strikkepinnene mine oppi. Den får meg til å smile, og tenke tilbake på tiden som var.
Har du spart noen av dine første kreasjoner fra håndarbeid- eller sløytimene?

9 kommentarer:

 1. Sådan en har jeg vist også. Og jeg er så gammel, at der byttede vi ikke, så pigerne havde altid håndarbejde og drengene altid sløjd :-)

  SvarSlett
 2. Hvor er den fin, Elisabeth - tak fordi du viser frem og tog ideen op her på din blog! Jeg har også en pose, jeg syede i håndarbejde og to strikkede æggevarmere. Men minderne om min håndarbejdslærer er ikke god - hun var ikke en god pædagog.
  Ha' en dejlig weekend!

  SvarSlett
 3. Jammen hadde ikke jeg en sånn også, bare lurer på om den ikke var rød? Den er nok ikke tatt vare på .... og ei så sirlig og pent brodert som din.
  Ha en flott lørdag
  Bente

  SvarSlett
 4. Din gym-bag var skikkelig fin. Jeg tenker du var nøye.. min er visst blitt borte. Den var ikke så fin som din.Men vi hadde også gymsokker og gymdrakt. Min var mørkeblå. Og stakk litt. Sokkene hadde anti.skli-plast under. Jeg hatet gym!
  :-) God helg..

  SvarSlett
  Svar
  1. Så søt denn var, da !
   Og ikke minst at du har spart på den i alle disse årene.....

   Jeg satt her og tenkte på noen av mine første prosjekter...og har ingen hos meg selv, lenger...
   men, jeg tror min kjære Mamma sparte på en vinrød v-vest jeg strikket, og det var vel det første litt store strikke prosjektet mitt, siden ble jeg jo helt hekta !! Hihi

   Deilig med helg - kos deg ;)

   Slett
 5. Klart jeg har. Min pose er rød, oransjerød. Den ligger i kjellertrappa, tror jeg, - med skopussesaker i, - eller er det Thv sin? Jeg må se etter. Og så har jeg en liten ullgenser, babygenser med mønster, som jeg strikka i åttende klasse. Og en canvasekk med en brodert katt på. Den henger på veggen hos datteren og inneholder garn.

  SvarSlett
 6. Jeg er sånt kaste- og ryddemenneske og har ikke tatt vare på noe særlig..... Jeg husker også håndarbeid for jenter og sløyd for gutter.

  SvarSlett
 7. her må jeg bare stille meg bak fru Tunheim.. dessverre long gone her også.. men jeg husker hvrodan jeg slet med de stingene.. de ble rekket opp utallige ganger : )

  fin søndag til deg .. klæm : )

  SvarSlett
 8. Ohoiiiii nå ble jeg nostalgisk du, for alle hadde vi jo gympose `in the good old days` :-))) også gymsokker, he he men gjemt min har jeg nok ikke :-( godt du delte Elisabeth.

  Varm klem.

  SvarSlett