torsdag 12. januar 2012

Sett tennene i en blodappelsin!

Fra jeg var liten har jeg likt blodappelsiner. Broren min og jeg skar av skalken av appelsinen og puttet et par sukkerbiter oppi. Jeg husker vi skviset ut den friske, søte appelsinsaften, og "drakk" rett fra appelsinen.

Nå heter de ikke blodappelsiner lenger. I 2006 ble de omdøpt til røde appelsiner. Resultatet ble, i følge frukt.no, at salget omtrent har fordoblet seg i løpet av et år.
De røde pigmentene gjør at den også inneholder mer antioksidanter enn sin lysere slektning.Livskvalitet for meg er - blandt mye annet - et glass fersk håndpresset blodappelsinjuice.
I tida fra januar ut mars unner jeg meg dette. Hver morgen. Gir meg nytende flashbacks fra slurpende skvising av barndommens blodappelsin.
Anbefales!


10 kommentarer:

 1. Jeg har ikke så mye erfaring med blodappelsin, men vi kalte dem også det i min barndom. Min appelsinfavoritt er uten tvil Cevita, ingen over og ingen ved siden....

  SvarSlett
 2. Hei Elisabeth.Bra nettside du har, både ang det du har skrevet og bilder, særs det fra i dag morges.Da jeg leste om blodappelsiner, kom mange fine minner også fra min barndom,men navnet var vel noe heslig. Astrid

  SvarSlett
 3. Herlig!

  Synes vel egentlig det er litt dumt at navnet er endret, det beviser at navnet faktisk skjemmer noen. Tallene viser det.

  SvarSlett
 4. det der husker jeg godt : )) har ikke smakt det på år og dag.. kanskje jeg skulle kjøpe noen i dag : ))

  god helg til deg.

  SvarSlett
 5. Det er sååå godt
  Akkurat nå for tiden "trener" jeg mitt barnebarn i dette med appelsin og sukkerbit, til mamma'ns store fortvilelse. Det blir noe skikkelig søl.
  Men hun liker det (ikke mamma'n)
  HA en flott dag :-)

  SvarSlett
 6. Ummm såg ikkje verst ut detta - og bilda i forrige innlegg er jo berre fantastiske. Du blir nok vanskelig å stoppe med tanke på fotografering:-))

  Klem

  SvarSlett
 7. Looks delicious...sadly I am allergic to fruit, so all I can do is look at it and imagine how it tastes!

  SvarSlett
 8. åå..dette så godt ut!
  husker godt blodappelsin fra barndommen!
  Men er det ikke vanskelig å få tak i??

  God helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. I min nærbutikk, WB - på Meny har de det. I små nett. Appelsinene er mindre og mer skrumpne utenpå enn Cevita. Men utrolige saftige inni.

   Slett
 9. Det så skikkelig godt ut, Elisabeth! Hyggelig å lese om barndomsminnene... sånt liker jeg! Nyt lørdagen! Klem

  SvarSlett