mandag 5. desember 2011

Marius

Arbeidet med Marius går sin gang. Ja, ikke helt av seg sjøl riktignok. Det er noen drøye runder når man strikker genser i herrestørrelse. Dessuten merker jeg at synet mitt har endret seg merkbart siste tiden. Når jeg sitter i stearinlysskinnet og strikker, er det fort gjort å strikke feil. Og strikkefeil forplanter seg som kjent oppover i mønsteret, noe jeg ikke ønsker. Dermed blir det å rekke opp. Fram og tilbake er like langt.

Om jeg blir ferdig til jul spør du? Er jo litt annet å holde på med i desemberdagene, enn strikking. Men det hadde jo vært hyggelig om den bløte pakka kunne overraske yndlingssønnen på julekvelden.

For helt nøyaktig 25 år siden i dag, kom yndlingssønnen til verden. Mens jeg fortsatt var student fant han sin plass i min og patriarkens sfære, der oppe i den trønderske hovedstaden. Ikke helt planlagt, men du verden så velkommen.
Første julen vi laget til, for vår nye familie som nå var blitt 3. Med nær familie langt unna, men vennekontakt tett på.
Vesle, gode gutten som raskt gjorde natt til en tid på døgnet da han sov tungt, og puppen fikk hvile. Noe som var godt for mamma'n, som fortsatte med forelesninger og studier, mens den 6 uker gamle tassen klarte brasene hjemme med pappa'n sin. At patriarken fikk tidlig ordne opp på sitt eget vis - uten min innblanding - har nok styrket hans forhold til barna. Også mens de var bittesmå.

Brått ble jeg nostagisk gitt, her jeg sitter med "bunningen" i fanget og legger kjærlighet i hver maske.

Hurra for deg, Bosse! Håper det blir tid til litt hygge i kveld også, innimellom lesing og eksamensforberedelser.

8 kommentarer:

 1. Så langt du alt har kommet !!

  Koselig å mimre litt, da - og gratulerer med 25 åringen idag - sikkert rart å se hvor tiden ble av?

  Lykke til videre - så håper jeg du slipper å rekke opp mer, er såååå kjedelig....

  Ciao

  SvarSlett
 2. Så herlig rørende å lese de fine ordene om sønnen din. Han er heldig som har en slik snill mamma tror jeg :-)
  Genseren blir flott - jeg elsker Marius mønsteret! Å rekke opp er ikke noe gøy, men det er bedre enn å ergre seg over feil når genseren er ferdig :-)
  Ha en fin kveld :-)

  SvarSlett
 3. Guri malla så fint du strikker.....jeg strikker så ujevnt at det nesten ikke er kjekt en gang. Jeg håper alltid på at det skal jevne seg ut i vask og damping. Jeg strikket også en hvit Marius i XL til min "svigersønn" nå i vår.

  Gratulerer med sønnen og lykkentil med resten av Marius.

  SvarSlett
 4. Jammen er du snart ferdig, Elisabeth.
  Gjør du som meg, begynner du med ermene først, slik at når bolen er strikket, er genseren omtrent ferdig. Eller?
  El strikkeleif er stygge greier. hepp, hepp, med opprekkingen. Og så håper jeg den er ferdig til jul, og grattis med sønnen!!

  SvarSlett
 5. Tillykke med din store søn! Det var meget smukt at læse, og jeg er sikker på, du strikker kærlighed ind i alle maskerne.

  SvarSlett
 6. Gratulerer så mye med dagen ! du blir nok ferdig men sørg for å ha godt lys da : )) ikke så morsomt å rekke opp nei : ))

  ha en fin dag.

  SvarSlett
 7. Tillykke med sønnen og til moderen, som strikker kærlighed ind i hver eneste maske. Det bliver en fin trøje. Meget fin. Med masker af kærlighed! :)

  God dag til dig og dine.

  SvarSlett
 8. Maske for maske, ord for ord, Tanke for tanke og verden blir stor.
  Du blir sikkert ferdig.
  Ikke langt igjen.

  SvarSlett