onsdag 7. desember 2011

Blå time

Et hvitt lag har lagt seg så fint over landskapet i løpet av natten. Du verden hvor flott naturen pynter seg selv. Skjuler hagens visne løv og sølete jordhauger som gravemaskinen har etterlatt seg. Det blå lyset, før sola får kraft, gjør morgenstemningen spesiell.Fridagen starter slik jeg elsker den. Langsom. Kun vedovnens knitring og lyset fra flammene som underholdning. Legens konklusjon i går, viste ingen vei utenom antibiotika, siden bronkitten drev å koste seg nedi lungene mine. Nå håper jeg på stigende form, ettersom medisinene gradvis får virke.

Akkurat nå vil jeg bare være. Akkurat her."STØNNA" av Hans Ludvig Fredheim

Ta vare på stønna, slæpp a inn når'a banker på.

Rødd plass åt dekk midt i søktna, før stønna er her og nå.

Læt a sætta seg litt nedpå, uansett åssen a er.

Nåe har a å gi deg, det er dæffer hu er her.

Ta godt vare på stønna, og takk før den tida hu satt.

Før akkurat dænna ene, hu kjæm æller att.

Du trudde lenge at stønna var nåe du skulle få - bære du engong vart færdig med dæ du drev på med.

Du fekk æller tid tell å åpne de gonga da hu banke på, og skjønte før sent at stønna støtt er her og nå....12 kommentarer:

 1. Din fyrfadsstage er vel nok smuk! Og det er dejlige ord, du gengiver af Hans Ludvig Fredheim. Her har vi stadig en helt grøn have, men jeg bliver lidt misundelig på det smukke syn hos dig.
  Nu håber jeg, penicillinen vil virke hurtigt - rigtig god bedring!

  SvarSlett
 2. nå så det var det som herjet deg ! huff !! godt du er kommet i gang med kur..

  stønne.. synes ikke jeg gjør annet nå for tiden : )) håper jeg kan komme med noen gledehyl heller : ))) får levere en lotto kupong i dag ; )

  du får ha god bedring og kose deg så godt du kan.

  SvarSlett
 3. Så heldig du er som har fått snø! Her er det bare et tynt rimlag... Nydelige ord av Hans Ludvig Fredheim, han er faktisk en tidligere kollega av meg. Jeg kan høre lyden fra "æljeespillet" ditt ; ) i mitt barndomshjem hadde vi et lignende, men der var æljen byttet ut med engler ; )
  Ønsker deg en fin dag, og håper antibiotika tar knekken på bronkitten!

  SvarSlett
 4. Flott at du er i gang med "drops" - håper de hjelper. Stønna...tenkte jeg og tenkte på ordet å stønne - men så fikk jeg fatt i det. Et nydlig dikt og så sant så sant. Ta vare på de gode stundene:-))
  Klem

  SvarSlett
 5. Beautiful winter picture!
  Hope you will soon be feeling better!

  SvarSlett
 6. Mormor tipset meg om deg :)

  Ta en titt her:
  http://www.egedenne.com/2011/12/gulrot-bertas-upretensise-gulrot-award.html

  SvarSlett
 7. Gogt du har fått deg antibiotika, sånn bronkitt hoste er slitsomt. Da blir du bra til JUL, vettu, og det er "molto importante" (italiensk for de som lurte:)

  Vakker time på morrakvisten du her har. Artig å lese overskriften din, fordi jeg har akkurat tenkt å lage ett innlegg om blåtimen, men min gjelder den på kvelden, så moro å se din var morgenstunden.

  Nyyyyt din fridag, med hyggelig aktiviteter så håper jeg du snart blir helt frisk igjen, ciao herfra, hvor (utrolig nok) solen skinner, igjen.. Gleder meg faktisk ti å komme hjem til Norge nå, å få litt julestemning ;)

  SvarSlett
 8. Huff sånt træl.
  Godt det lar seg kurere.
  God bedringsklem.
  Ha en forholdsvis deilig kveld :-)

  SvarSlett
 9. Nydelig dikt nå i adventstiden da alle har det travelt....tiden, eller stønna, er det så absolutt viktig å ta vare på. Jeg har vært på farten i hele dag, men i kveld har jeg bestemt meg for å ikke gjøre det slag. Ja, ja...kanskje strikke litt ved peisen.

  SvarSlett
 10. Det er viktig å ta seg tid. Bruke dagen langsomt, når man kan. Herlig dikt... Ønsker deg masse god bedring, Elisabeth! Håper du får kost deg masse midt oppi alle baskelusker!
  Klem til deg.

  SvarSlett
 11. Eneste vi råder over er øyeblikket, og det første vi ofte hopper over...for å komme til det neste.
  Jeg legger til fordelen med at snøen dekker hagens avfall i listen over hvorfor jeg bør like snø bedre. C",)
  Ha en fin kveld
  Bente

  SvarSlett
 12. Ønsker deg god bedring, og fortsett å nyte stillheten og det vakre mens du kan.

  SvarSlett