fredag 2. desember 2011

Elisabeth gjør ting hun ikke kan, del 1.

Inspirert av Livet leker, bestemte jeg meg for å lage lammerull.

Jeg dro til slakteren. Ja, for det har vi faktisk i byen jeg bor i. Som har hatt sin virksomhet på samme sted i over 100 år.
Der fikk jeg tak i lammekjøtt og - rulleskinn. (Hege: jeg tok den enkle varianten jeg, så slapp jeg skjæring av ribbein).


Heges lammerull har en tøtsj av Middelhavet, og ikke lik den norske tradisjonelle. Og jeg herma.
Oppå rulleskinnet la jeg lammekjøtt skjært i grove strimler, hakket paprika, rød- og hvitløk, bladpersille, estragon, timian, salt, pepper. Så rullet jeg sammen, og begynte å sy. Sjekk redskapen!Ikke prydsøm akkurat, men det holdt. Utenpå rullen tredde jeg en rullestrikk. Kjøpt hos slakteren.
Så fikk rullen ligge 1 døgn i kjøleskapet, der smakene fikk godgjøre og sette seg. Med klede rundt seg, puttet jeg rullen oppi ei grytene med kokende vann. Der fikk den trekke 45 minutter.

Slik ble resultatet. Det er bare å glede seg til julebrønsj.


14 kommentarer:

 1. Å fy søren så sulten jeg ble.
  Ha en god dag

  SvarSlett
 2. Det ser vel nok lækkert ud - rigtig god idé at lave sin egen lammerullepølse her ved juletid. Jeg er desværre nok lidt doven i køkkenet, men husbond er begyndt at lave mange ting fra grunden og fx bager han alt vores brød.

  SvarSlett
 3. Nammenam!!!
  Det er jenta si!

  SvarSlett
 4. Det så rett og slett steingodt ut.....kanskje jeg også må prøve å lage sånn. Jeg jobber denne helgen og alle helgene før jul...innlegget om sild laget jeg i går og bare programerte publikasjon i dag.

  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 5. Det var det jeg sa: Lett som en plett, - og godt!

  SvarSlett
 6. Ohhh, my god !!!
  Dette så da helt fantastisk godt ut - sååååå flink du har vært, Elisabeth, jeg er ihvertfall imponert !!!!!!

  Tenker det er noen familie medlemmer som har lyst til å prøve FØRjul...hehehe...

  Nyyyyt - god helg, søte deg :)

  SvarSlett
 7. ....ps. du skriver DEL 1....hva har du funnet på som del 2...?!?!?!?!?!??!!?

  Ja, NÅ ble jeg ihvertfall nysgjerrig !!
  Hehe

  SvarSlett
 8. Glimrende! Nå skulle jeg bare lese idag, men etter å sett ditt innlegg måtte jeg kommentere! Glimrende jobb :)
  Høres avansert ut, men er lett som en plett! Neste gang kan du også knyte endene på strømpen. Da unngår du de små skiver i starten av rullen (eller skalk). Se gjerne mitt innlegg om rull :)
  Høres spennende ut med sydlandsk preg! Vet ikke om det hadde blitt godkjent hos min tradisjonsfaste mann, men kunne gjerne prøvd selv :)
  Nyt rullen. Godt jobbet :)

  SvarSlett
 9. woooow!
  jeg tror du gjør noe du egentlig kan jeg, men som du ikke visste du kunne!

  flink:)

  SvarSlett
 10. Ser nydelig deilig ut Elisabeth!

  Jeg hadde tenkt å kjøpe, men etter å sett dette får jeg lyst til å lage selv ; ) Du har så gode bilder at det er jo bare å følge dem! ; )

  SvarSlett
 11. Ojjjj så bra resultat første gang - imponert må jeg si. Tror ikke det blir hjemmelaga i år - slakteren i Brandbu har så mange gullmedaljer å vise til at jeg tror jeg handler litt der:-))

  God adventstid og kos deg med kaffien fra det store utland. Må vel ha meg en tur på Gardemoen og kjøpe kaffi en gang viss de åpner utsalg der:-))

  Klem

  SvarSlett
 12. Dette så bare helt nyyydelig ut, Elisabeth!! Jeg ante ikke at du hadde en blogg heller, så nå ble jeg overrasket! Legger meg til som følger, jeg! Klem til deg!

  SvarSlett
 13. Del to bør være sylte.

  SvarSlett