mandag 21. november 2011

Bergensglimt

Vi ruslet en tur i Sandviken. Et bakkete område nordøst for byen sentrum med trehusbebyggelse tett i tett, brostein og smale smau. Veldig sjarmerende.Jeg undra meg litt da vi gikk der og rusla. Hvor parkerer folk bilene sine her i Sandviken? Kommer brann- og brøytebiler seg fram i disse smale gatene? Hvordan er det for folk med rullator eller rullestol å fungere her tro? Hjelpes meg! Her er både smalt og bratt.

12 kommentarer:

 1. Bergen er en av de flotteste byene i Norge etter min mening...

  SvarSlett
 2. Det er jeg helt enig i, fru T. Og ser du, sola skinte på søndag.

  SvarSlett
 3. Ja, du kan spørre.. så et program på TV der en tankbil skulle levere fyringsolje i strøket der.. han måtte rygge hele veien ut igjen.. glad jeg ikke kjører bil der !

  Synes det ser flott ut i Bergen.. de er heldig som har klart å bevare den gamle bebyggelsen..

  ha en fin kveld.

  SvarSlett
 4. Sjarmerande i Bergen med alle dei gamle bygningane og smala smuga - men sikkert ikkje like enkelt å kome fram for alle. Uansett så flott at det vart litt fint veir også:-))

  Ha en fin kveld:-))

  SvarSlett
 5. Så fine bilder du har tatt her, moro å se.
  Må nok dra en gang til Bergen - kanskje en liten helg til våren, må bare overtale min kjære...først:)

  Ja, du sier no...tenker på de trange smugene her hvor jeg bor også, gudskjelov har vi ikke trebebyggelse her (med tanke på brann) alt i stein her - så det var endel sykler untenfor husene der...og rullestol, vel..det nytter vel neppe å ha i slike omgivelser, dessverre.

  Men, når det er sagt, FLOTT bebyggelse syns jeg !!

  Ciao

  SvarSlett
 6. Bergen er en skøn by, besøgte den en hedebølgende sommer for 2 år siden :-) Og dine billeder vækker minder. Dejligt at besøge ens børn og sammen med dem opleve nye steder.

  SvarSlett
 7. Bergen er flott. Lenge siden jeg har vært der..
  :)

  SvarSlett
 8. Det er vel i Bergen som i andre eldre byer. Ikke bygd for dagens ferdsel.
  Men flott er det der.
  Ha en flott dag

  SvarSlett
 9. Måske ikke så praktisk men meget idyllisk. Man får uvilkårligt lyst til at gå tur dér og fantasere om, hvem der bor i husene. Deres liv. Deres drama i de stejle gader.

  Tak for turen! Og god dag til dig. :)

  SvarSlett
 10. Hei Elisabeth!
  Jada, jeg lever, men har det bare travelt. Koselig å bli etterlyst av deg, da!
  Tenk, du har vært i Bergen nå, du! Der har jeg aldri vært, men kunne tenkt meg en tur dit. Men håper uten regn!! he he, litt dumt å ønske seg det, når man skal til Bergen.
  I morgen drar jeg o Mannen til Tyskland etpar dager. Skal bare slappe av og lade batteriene....
  Vi snakkes.

  SvarSlett
 11. Hvor er det smukt at se dine bileder fra Bergen! Jeg gætter på, at ingen ældre og gangbesværede bor i de smalle gader, og brandslukning må vel ske ovenfra :-)
  Er alle huse i Norge lavet af træ, Elisabeth?

  SvarSlett
 12. Madame, folk flest bygger husene sine i tre i Norge. Det har nok mye med tradisjon her i Norge. Noen få bygger i mur. Mitt inntrykk er at det er mer trendy å bygge i mur nå, med den rette funkisstilen som mange velger på husene sine.

  Jeg liker murhus. Gjerne murstein. En kombinasjon murstein og tre er også pent. Dere danske velger ofte å bygge i mur framfor tre, ikke sant.

  SvarSlett