onsdag 19. oktober 2011

Det daglige (knekke)brød

I dag har jeg ikke hatt bolle i ovnen, men derimot brød og knekkebrød.





På kjøkkenbenken står en av svigermors gamle kakebokser. Rød og fin. Jeg liker den. Den får meg til å smile. Og vekker fine minner. Den rommer ikke lenger svigersmors sprø krumkaker slik den gjorde før, men derimot knekkebrød. Du vet sånne hjemmelaga. Så fort det er tom, baker jeg nytt og fyller boksen.





I morres var den tom. Nå er den full igjen. Det er lett som en plett, å lage knekkebrød.

Har du lyst til å forsøke, så ha du oppskriften her:

2 dl grov sammalt rug
2 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl kruskakli
2 ts salt
7 dl vann

Rør sammen. La stå å svelle 15 minutter, hvis du har tid. Er ikke nødvendig. Smør røra tynt ut på 2 stekebrett kledd med bakepapir. Del opp med pizzahjul i ruter etter 10 minutter i ovnen. Lettere å dele opp etterpå da.
Stek begge bretta ved 155 grader på varmluft i 60-70 minutter. Åpne stekeovnsdørsdøra litt underveis for å slippe ut damp.

Lykke til!

Sjøl vurderer jeg å ta opp kampen mot Wasa.

8 kommentarer:

  1. mmmm..hjemmelaga knekkebrød er enda bedre enn wasa! Det er kjempegodt.
    Flinke du! Jeg maser hos mamma,som pleier bake knekkebrød.
    Kos deg med bakst!

    SvarSlett
  2. Åhhh, dette SÅ SÅÅÅÅ godt !
    Super søt rød, gammeldags kakeboks du har, som nå rommer dine hjemmelagde knekkebrød.

    Tro om jeg skulle prøvd meg på dette neste gang jeg er hjemme? Du vet her finner man ikke havrekli og rug...hehe

    God kveld du flinke husmor ;)))

    Ciao

    SvarSlett
  3. Jeg har endnu aldrig prøvet at bage knækbrød, men det skal prøves, blot ved jeg ikke hvad kruskakli er for noget :-)
    Lækkert med hjemmebag, god nydelse med det :-)

    SvarSlett
  4. Så fin boks til dei beste knekkebrøda i verda. Eg har og funne ein gammal boks som eg har knekkebrøda i - også etter mi svigermor:-))Det som er fint med slike gamle bokser er at dei ikkje er heilt tette og då held knekkebrøda seg sprø og gode:-))

    jannetove

    SvarSlett
  5. Mmmmmm...hjemmelagede knekkebrød, the best. selv har jeg bakt dem i årevis, lenge før de ble moderne , hi hi ;)
    For tiden går det i Rugbrød hos meg, det er så godt, og jeg tror jeg er i Danmark et lite øyeblikk.
    Nå er jeg litt "høy" etter strikkekafeen, og trapper ned for å få sove.

    SvarSlett
  6. så flink du er ! jeg har aldri prøvd.. det høres godt ut : )

    ha en fin dag..

    SvarSlett
  7. Sikke et dejligt minde du har i den fine kagedåse! Og tak for opskriften - den lyder helt vidunderlig og skal helt sikkert prøves her hos os.
    Ønsker dig en dejlig dag.

    SvarSlett
  8. PS, takk for tips om Haga (i Gøteborg) tror ikke vi var der...dog, den gaten Vallgatan, hvor jeg fant garnbutikken, der så det litt ut som eldre bebyggelse, men jeg fikk ikke tid til å gå hele gaten ned, dessverre, mitt reisefølge er IKKE int. i garn, el strikking....;)

    Men, jeg vil helt klart tilbake til Gøteborg, og DA skal jeg huske å spørre etter området HAGA, grazie mille, cara (takk kjære deg)

    SvarSlett