søndag 2. oktober 2011

Bialystok del 3

Noe av det som er mest spennende når jeg er ute å reiser, er å smake på den lokale maten. Aller først: polakkene kan dette med supper. Til lunsj en dag spiste vi "zurek", en suppe laget av poteter, løpstikke, med biter av grov pølse og kokte egg oppi. Suppa smakte nydelig sammen med et glass piwo, det lokale ølet. En annen dag ble det "piroger" (kokte, ikke stekte) med ulike fyll som snittet kål, laks og hvetegryn. Patriarken spiste "borsjtsj" - rødbetesuppe. En lokal spesialitet fra området her er "golonka" - svineknoke kokt i øl og grillet etterpå. Kraftig kost, som ble servert med ertestuing, sterk sennep og pepperrot.

4 kommentarer:

  1. liker også å smake på lokale retter.. det er jo halve gleden med å reise.. heldigvis er min yngste av samme oppfatning og vi fikk oss mange hyggelige overraskelser på Interrail turen.. bl.a i Amsterdam.. der vi ble servert Hollandsk bondekost.. det var nesten som norsk julemat : ))

    fortsatt fin ferie til deg !

    SvarSlett
  2. Det må være spændende at smage de lokale retter, og det er nogle dejlige eksempler, du kommer med!

    SvarSlett
  3. Spennende med nye matretter og så flott en by. Ser ut for at dere har hatt en fantastisk fin tur.

    klem:-))

    SvarSlett
  4. Artig med nye og vldig forskjellige retter, i forhold til de vi er vant med "hjemm" (Norge).

    Syntes suppene hørtes veldig fristende ut mens de kokte pirogene så litt vel "bleke" ut ;))

    Høres ut som dere koser dere, nyyyt sol og fridager.

    Så ser det ut til at vi treffes ....;)

    SvarSlett